Lista mea de bloguri

miercuri, 16 mai 2012

Măşti de casă - strălucirea părului

  
Iată câteva măşti naturale, pe care le poţi face uşor acasă.

 Dacă părul tău este fragil şi cade mult la fiecare spălare sau când îl perii, ai nevoie de şamponul-tratament din tinctură de urzică, brusture, ardei iute şi mesteacăn, în combinaţie cu gălbenuş de ou.
Este un excelent stimulent al creşterii părului, fiind recomandat şi în timpul tratamentelor oncologice sau în perioadele solicitante.
Prepară o tinctură din 20 g de urzică uscată, 20 g de brusture, 20 g de ardei iute şi 20 g de mesteacăn, la care adaugi alcool de 90 de grade şi laşi la macerat timp de 10 zile.
Când te speli pe cap, fricţionează energic scalpul cu o pastă obţinută din două linguri de tinctură, două gălbenuşuri de ou şi patru linguri de apă. Clăteşte apoi părul de mai multe ori.

Ulei de ricin pentru părul vopsit
 Părul vopsit frecvent îşi poate recăpăta culoarea cu o mască pe bază de ulei de ricin şi de gălbenuş de ou. Această mască este indicată în tratamentul părului decolorat, pentru că îi redă strălucirea.
Prepară masca dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură de ulei de ricin. Amestecă până se formează o pastă. Se îmbibă părul cu acest amestec, se acoperă capul cu o bonetă de plastic şi apoi cu un prosop cald. După aproximativ două ore, se poate spăla părul cu un şampon special pentru păr decolorat.
Uleiul de ricin poate fi înlocuit cu ulei de măsline sau de germeni de porumb.

Uleiul de grâu reface firele despicate
 Vremea rece şi-a pus amprenta asupra părului tău, care are un aspect tern, este uscat şi se rupe cu uşurinţă, iar vârfurile despicate îl fac să arate ca o „măturică“? Trebuie să prepari o mască din 3-4 linguri de ulei de grâu, la care adaugi 2-3 linguri de smântână şi două linguriţe de suc de lămâie.
Întinde pasta pe părul proaspăt spălat, încă ud, masează-l uşor, apoi lasă să acţioneze 15-20 de minute. Clăteşte apoi cu apă din abundenţă. Părul va căpăta un luciu natural.

Ardeiul iute stimulează rădăcinile
 „Tinctura de ardei iute are proprietatea de a stimula creşterea părului. O poţi prepara din 20 g de ardei iute, care se lasă la macerat timp de 7-8 zile în 100 ml de apă. Se fac în fiecare zi fricţiuni la rădăcina părului“, recomandă dermatologul Oana Clătici.

Uleiul de avocado, pentru plus de volum
 Un alt tratament indicat pentru creşterea în volum şi pentru rezistenţa părului este cel pe bază de henna şi de ulei de avocado.
Pentru a prepara masca, ai nevoie de o lingură de henna neutră (o poţi găsi în farmacii), o lingură de ulei de avocado şi un gălbenuş. Amesteci totul, iar pasta obţinută se aplică pe părul ud şi se lasă să acţioneze aproximativ o oră, apoi se clăteşte bine.
  
Gălbenuş pentru oăr care se rupe
 Procentul femeilor afectate de căderea părului este în creştere, iar cauzele acestei tendinţe sunt identificate: dereglări hormonale, sarcină, menopauză şi stres.
Pentru un păr uscat, friabil, este recomandat un şampon din gălbenuşuri de ou, care se aplică direct pe părul udat din abundenţă cu apă călduţă (dacă apa este prea caldă, 
riscăm să se coaguleze oul). La gălbenuşuri, putem adăuga zeama de la o jumătate de lămâie şi câteva picături de rom. Cu amestecul obţinut, se masează părul, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

luni, 14 mai 2012

Miraculoasa bautura



O bautura miraculoasa


FACETI SA CIRCULE ACEST MESAJ CACI ESTE BENEFIC SI AR FI PACAT SA NU BENEFICIEZE SI ALTII DE EL... ASA O FI?
Este ca o bautura miracol! Este simplu.

Ai nevoie de un cartof, un morcov şi un mar care se combină împreună pentru a face suc!

Se spală cele de mai sus, fară a le curăţa se taie bucăţi se pun în storcătorul de fructe şi imediat beţi suc. Puteti adăuga lamaie pentru gust mai racoritor.

Aceasta bautură miracol va fi eficientă pentru următoarele maladii:

1. Prevenirea dezvoltării celulelor canceroase - impiedică creşterea celulelor canceroase.

2. Poate vindeca ulcerul,  de asemenea poate preveni afectiunile grave la ficat, rinichi şi pancreas.

3. Consolidare pulmonara, previne atacurile de cord si hipertensiunea arterială.

4. Consolidare a sistemului imunitar

5. Bună pentru vedere, elimină ochii roşii şi obosiţi sau uscaţi

6. Ajutor pentru a elimina durerea cauzată de munca fizică, dureri musculare

7. Detoxifiază, ajută tranzitul intestinal, elimină constipaţia. Prin urmare, va face o piele sanatoasă si un aspect mai radiant. Foarte eficient în acnee.

8. Îmbunătăţeste respiraţia urât mirositoare din cauza indigestiei, infecţiilor la nivelul gâtului.

9. Reduce durerile menstruale

10. Ajuta la coborarea temperaturii in cazul puseurilor severe de febra.

Nu există absolut nici un efect secundar. Foarte hrănitor şi se absoarbe uşor! Foarte eficient în cazul în care aveţi nevoie sa pierdeti în greutate.
Veţi observa îmbunătăţirea sistemul imunitar după consumarea zilnic timp de 2 sãptămâni. Vă rugăm să vă asiguraţi că beti sucul imediat din storcător pentru cel mai bun efect.

CÂND se bea:

Se bea dimineaţa pe stomacul gol! Dupa o oră se poate lua micul dejun.
Pentru rezultate rapide beţi de 2 ori pe zi, dimineaţa şi înainte de ora  17.

Lasati sa circule acest mesaj la toţi cei ce doresc sa fie sanătoşi!! 


From Monica Batir

Intoleranța la lactoză

Un material BBC explică ce este intoleranța la lactoză și ce înseamnă lactaza. 70% din populație este intolerantă la lactoză. În viitor, la...