Lista mea de bloguri

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Grija pentru copii - SECRETUL FINLANDEZILOR

Cartile sunt gratuite, materialul scolar e gratuit, mincarea e gratuita.
Autobuzul trece la fiecare 5 minute.
Costurile le plateste municipalitatea fiecarui oras. 
by Delia Ariciuc 
De ce este atit de obisnuit ca in Finlanda, un adolescent normal sa termine primele 12 clase cu medii excelente , vorbind o engleza perfecta si citind o carte pe saptamina? 07:45 – Saili (15 ani) asteapta autobuzul urban care il va lasa la poarta scolii (nu exista autobuze scolare). Autobuzul trece la fiecare 5 minute. Finlandezii incearca sa-i faca pe fiii lor sa fie independenti de mici. Pe foarte putini dintre ei, parintii lor îi duc cu masina pina la scoala. Biletul este subventionat de catre municipalitate. Conform legii, niciun elev nu poate locui la mai mult de 5 km de scoala. In exterior, instalatiile scolii dau o impresie spartana. Niciun muc de tigara, nicio hirtie pe jos, niciun grafitti pe ziduri. 09:15 – Orele de 45 de minute. Finlandezii mizeaza pe studiile de limba materna, matematica si engleza. 75% dintre materii sunt comune in toata tara . Restul il alege scoala, in acord cu profesorii, parintii si elevii. Orele sunt scurte, intense si, mai ales, foarte participative. In interiorul scolii, curatenia este si mai evidenta. Totul pare recent dat in folosinta. Pe banci si pupitre nu sunt semne, si nu se scrijeleste nimic. Scoala este publica si, bineinteles, gratuita, dar cu instalatii demne de un colegiu “scump” din Spania. Salile de cursuri dispun de ecrane gigant de plasma cu TV in circuit inchis, acvariu de 200 de litri cu pesti tropicali, bucatarie completa, dispozitive audiovizuale, aer conditionat, multe plante. Fiecare doi elevi au cite un calculator. O duzina de masini de cusut in sala de croitorie, aparate de sudura, scule de timplarie, schiuri… O sala de sport acoperita, un auditoriu pentru orele de teatru si o sala de mese cu autoservire.
Cartile sunt gratuite, materialul scolar e gratuit, mincarea e gratuita.
12:00 – Mincare calda, nutritiva si gratuita. Saili are o jumatate de ora pentru prinz, la restaurantul scolii. Legea finlandeza obliga ca meniul sa fie gratuit, nutritiv, si cu multe feluri de salate si fructe. Se bea apa sau lapte. Costurile le plateste municipalitatea fiecarui oras. Daca orele se prelungesc pina dupa amiaza, scoala are obligatia de a oferi o gustare elevilor. 16:05 – Inapoi acasa, Saili joaca hockey cu fratele lui mai mic. Nu exista delincventa, strazile sunt sigure. Cind se lasa seara, Saili si fratele lui, care au invatat sa gateasca la scoala, pregatesc cina pentru parintii lor, daca acestia intirzie la serviciu. 18:30 – Cina si sauna (aceasta, de 3 ori pe saptamina) sunt momentele in care familia se afla impreuna. Se converseaza mult, mai ales despre proiectele copiilor, dorintele, progresele si nevoile lor. Dar in aceeasi masura, se fac si planuri de vacanta pentru toata familia, in comun. 20:15 – Temele si la culcare. Copiii finlandezi au foarte multe teme de casa, desi Saili le termina rapid, intr-o ora sau doua, pentru ca de-abia asteapta sa se urce in pat si sa citeasca Harry Potter in engleza. Pentru Saili, scoala este ca un serviciu. – “Daca un copil doreste sa studieze, poate sa ajunga medic sau judecator sau inginer, chiar daca familia sa este una saraca”. – Educatia fiecarui copil costa statul finlandez 200000 de euro, de la gradinita pina la absolvirea unei universitati. “Sunt banii cel mai bine folositi din impozitele noastre”. – Studentii platesc doar cartile si mincarea (2.50 euro la restaurantul facultatii). Apoi, statul îi ajuta sa se emancipeze dindu-le subventii pentru inchirierea unei locuinte si primul salariu.
Elevii au un respect total fata de profesori, si se vede in orice moment politetea in relatiile dintre ei.
Nu poarta uniforme, dar sunt intotdeauna simplu si corect imbracati si pieptanati. – Intr-o scoala din centrul capitalei Helsinki , sau dincolo de Cercul Polar, nivelul este acelasi. Sistemul educational nu este elitist si nu urmareste producerea de genii, ci atingerea unui nivel general mediu cit mai inalt. – Presedinta Finlandei, Tarja Halonen, licentiata in Drept si profesoara: “Cind îi cert pe studentii mei, le spun ca irosesc banii contribuabililor”. – Nu exista repetenti, desi nu exista decit o singura oportunitate de a lua un examen, “pentru simplul motiv ca viata insasi nu se traieste decit o singura data”.
Se studiaza pina cind se ia examenul, dar promovarea in anul urmator este automata. – “Ziua de lucru” a lui Saili este intensa, de la 8 pina la 3. Orele sunt insa scurte, de 45 de minute. Una dintre recreatii se petrece obligatoriu afara, in aer liber. Se stimuleaza rationamentul critic inaintea memorizarii mecanice. Orele sunt relaxate, cum ar fi cursurile de dansuri de salon, teatru, arta digitala, coafura, arte martiale, hockey, schi de tura, gastronomie, primul ajutor, dulgherie, mecanica sau muzica. Elevii cinta la vioara, chitara electrica sau la ce prefera. Si, inca odata, se incurajeaza gindirea critica si se discuta. – “Saili inca nu s-a hotarit ce vrea sa faca mai incolo. Chimie, medicina veterinara sau creatie de jocuri video. Il intreb daca este fericit. Fara sa clipeasca, imi raspunde – ” da.”
Dar exista un secret: Pe la anul 1600 s-a legiferat ca cine nu stie sa scrie si sa citeasca nu are voie sa faca copii!!!
Trimiteti textul tuturor profesorilor, parintilor si bunicilor pe care-i cunoasteti !
Dati mai departe ! Poate ajunge si la careva de prin minister, guvern si Parlament !!!



In China Comunismul este bun - La noi nu ?

In timp ce noi ne zbatem in saracie, China comunista isi cosmetizeaza trecutul si il imbraca in costum capitalist. In orase rasar peste noapte zgarie nori care rivalizeaza, si ca inaltime si ca pret, cu cei din New York.

In timp ce la noi santierele au inghetat, in China dezvoltatorii sunt pe cai mari: metrul patrat construit se vinde chiar si cu 18.000 de dolari.

Criza? O poveste de speriat copiii, par sa spuna chinezii. O tara care si-a construit din temelii metropole grandioase, care fac concurenta New York-ului. In ultimii 20 de ani, chinezii n-au stat, ci au muncit pe branci ca sa ridice zgarie-nori, milioane de apartamente si mii de kilometri de autostrazi.

Avantul capitalist al investitorilor a fost ajutat cu vant din pupa de guvernul comunist: cu mana de lucru ieftina si impozite mici si putine. Shanghaiul este acum raiul investitorilor imobiliari din toata lumea

Argila - un dar Dumnezeiesc

Nu consuma alimente prajite. Mai ales nu da copiilor prajeli. 
          Nu consuma alimente conservate sau afumate.
         Evita pe cit posibil alimentele din supermarket care contin E-uri: coloranti, conservanti si alti amelioratori. Pare greu dar este inceputul unui drum al salvarii de la boli grave. Deci nu consuma mezeluri din”comert” si evita cat se poate carnea.
          Inlocuieste dulciurile cu fructe. Poate fi mai scump dar sigur este mai sanatos…decat un kilogram de dulciuri, mai bine 200 de grame de struguri, de mere sau de gutui romanesti.
          Elimina fainoasele albe. Consuma cereale, piine neagra, de secara sau de tarite
          Consuma legume proaspete si proteine vegetale (soia, ciuperci)
          Consuma cel putin 2 l de apa pe zi
          Nu consuma: zahar, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice.
          Inlocuieste zaharul cu miere. Daca nu aveti miere, folositi zahar brun sau zahar brut. Zahar alb…deloc!
          Pentru energizare consuma ceai verde in locul cafelei.
          Consuma multe sucuri naturale si ceaiuri de plante.
          Bea in fiecare seara inainte de culcare si dimineata la sculare urmatoarea bautura: un pahar de apa plata cu sucul de la 1 jumatate de lamiie si 1 lingurita de miere
          Consuma lactate proaspete: iaurt, sana, chefir. Studiaza eticheta: sa nu contina E-uri, coloranti si conservanti
          Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului, bea in fiecare dimineata pe stomacul gol: 1 lingura de ulei de masline virgin amestecat cu putin suc de lamiie(apoi stai 20-30 minute culcat pe partea dreapta) Efectele sunt extraordinare. Crizele de dischinezie biliara vor disparea definitiv
         Exercitiile fizice, mersul activ, stimuleaza actiunea sistemului cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie
          Incearca cel putin 1 zi saptamina sa maninci numai "hrana vie". Deci, nu consuma alimente fierte sau prajite (mincare gatita) ci numai alimente nutritive in stare naturala: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apa, ceaiuri etc
          Daca ai vointa si doresti o detoxifiere… mai profunda consuma "hrana vie" 5-7 zile !!!
Cura de dezintoxicare cu argila, cure argila
Prepararea se face foarte simplu, o doza obtinandu-se dintr-o jumatate de pahar (150 ml) de apa rece, de izvor sau de robinet, la care se adauga o lingurita de argila (in jur de 7g). Se lasa sa stea minimum 4-5 ore (dar in nici un caz mai mult de 24 de ore), dupa care se poate folosi.
Important: argila nu va fi preparata in vase de metal (fie el si inox), plastic sau teflon, ci doar in recipiente de portelan sau lemn.
Preparate din argilaAdministrarea se face astfel: in primele sapte zile se bea inainte de fiecare masa cu 20-30 de minute numai apa limpede din paharul cu argila, fara sedimentul de pe fundul paharului. Dupa trecerea acestui interval de timp, se bea tot continutul paharului, amestecand in prealabil apa cu argila cu o lingurita, asa incat sa se omogenizeze.
Administrarea se face intotdeauna inainte de masa, fiind luate in total 1-3 doze pe zi, pe tot parcursul tratamentului (Modul de administrare este recomandat pe ambalaje). La un adult, doza este de 150 ml; la copii sub un an doza este de 1 lingurita; la cei de la 1 la 3 ani este de doua lingurite; la cei de la 3 la 12 ani este de patru lingurite, dupa aceasta varsta se pot lua dozele pentru adulti. Durata tratamentului de dezintoxicare, pentru obtinerea unor rezultate bune, este de 21 de zile, din care - asa cum precizam - in primele sapte zile se bea doar apa limpede, fara argila de pe fundul paharului, apoi trecandu-se la consumarea integrala a argilei cu apa.
Atunci cand argila se foloseste pentru tratamentul unor afectiuni cronice, doza ramane neschimbata: o lingurita de argila la un pahar de apa, luandu-se zilnic doua-trei asemenea doze. Perioada de acomodare, in care se bea doar apa limpede, fara argila de pe fundul paharului, este de doar trei zile, dupa care se consuma apa cu argila omogenizata. In functie de gravitatea bolii, se face cura cu argila 10 pana la 21 de zile pe luna.
Toti cei care au studiat efectele terapeutice ale argilei au ajuns la concluzia ca in absenta unui regim alimentar adecvat, efectele curei sunt reduse pana la zero. Pe parcursul curei cu argila se va tine un regim alimentar cu grad redus de toxicitate, din care se elimina carnea, grasimile, cafeaua solubila (tip Ness), bauturile alcoolice rafinate, bauturile acidulate tip Coca-Cola, bauturile racoritoare cu coloranti, condimentele etc. Se vor consuma: legume, fructe si zarzavaturi proaspete, sucuri naturale de legume si fructe (in special citrice).
Totul despre tratamentul cu argilaTratamentul cu argila este contraindicat femeilor in perioada ciclului menstrual, precum si in ultimele luni de sarcina. De asemenea, este contraindicat persoanelor care sufera de constipatie acuta, putand fi facut atunci cand se rezolva aceasta problema. In anumite cazuri (mai ales atunci cand regimul alimentar nu este adecvat), cura cu argila poate genera o constipatie pasagera, care va fi remediata cu laxative naturale: ceai de crusin, tinctura de fructe de soc, ulei de ricin, pulbere de volbura etc. Uneori pot aparea anumite fenomene, ca ecou al produselor de dezintoxicare, fenomene care, in ciuda faptului ca sunt destul de suparatoare, sunt un semn imbucurator, care arata ca argila isi face efectul. Aceste fenomene alcatuiesc reactia de dezintoxicare-vindecare.               Top
In cursul tratamentului cu argila, la unele persoane apar simptome neobisnuite, cum ar fi: oboseala, dureri de cap si muschi asemanatoare celor din timpul gripei, stari subfebrile, greata, senzatie de greutate in intestin. Aceste simptome dureaza trei-patru zile, nu mai mult, si arata ca organismul era foarte intoxicat si reactioneaza puternic la aceasta cura. Dupa trecerea acestui interval de timp, gradat, ne vom simti din ce in ce mai bine si mai usori. Daca dupa patru zile aceste simptome persista, atunci vom intrerupe temporar cura si vom tine un regim vegetarian, cu multe fructe si legume crude, care sa ne pregateasca organismul pentru tratamentul cu argila, care este ceva mai puternic.
Cura cu argila, bolile primaverii si tratarea lorDincolo de aspectul dezintoxicarii si al mentinerii noastre in forma, cura de primavara cu argila este cat se poate de binevenita pentru prevenirea si tratarea unor boli extrem de suparatoare, care se activeaza in special la sfarsitul sezonului rece. Cateva dintre acestea sunt: Astenia de primavara,anemiabronsitagastrita si bolile de stomac si tensiunea arteriala oscilanta.
  • Astenia de primavara - raspunde foarte bine la tratamentul cu argila, care pe de o parte despovareaza organismul de toxine, iar pe de alta parte furnizeaza organismului cateva oligoelemente extrem de valoroase pentru mentinerea si amplificarea tonusului fizic si psihic: magneziu, crom, cobalt.
  • Anemia - este "atacata" prin aportul direct de fier, usor asimilabil (fier continut mai ales de argilele rosietice).
  • Bronsita - este prevenita si tratata cu succes de terapia cu argila, care intareste sistemul imunitar (magneziul si seleniul aduse in organism de argila joaca un rol important in procesele de aparare), iar pe de alta parte reduce sensibilitatea organismului la factorii agresivi din exterior: poluarea, variatiile bruste de temperatura si umiditate etc.
  • Gastrita si bolile de stomac - argila ajunsa in stomac formeaza un fel de pelicula, un gel protector, care calmeaza rapid durerile si cicatrizeaza peretii gastrici lezati. Foarte multe persoane suferinde de ulcer gastro-duodenal si gastrita si-au gasit alinarea cu acest remediu pe cat de simplu, pe atat de eficient.
  • Tensiunea arteriala oscilanta - studiile stiintifice nu au reusit inca sa lamureasca mecanismul prin care tratamentul cu argila reuseste sa aduca valorile tensiunii spre normal si sa le stabilizeze. Cert este ca la bolnavii de hipertensiune care fac cure repetate cu argila nevoia de medicamente scade cu 30-50%.
Acest articol este preluat despre site-ul partener Terapii Naturiste.com, de la pagina Cura de dezintoxicare cu argila. Acest articol a aparut si in revista Formula AS.   

Usturoiul - Tratamente cu Usturoi

Proprietatile Usturoiului  - Tratamente cu Usturoi
 Usturoiul are in compozitie ulei eteric ce contine compusi pe baza de sulf. Usturoiul are si un continut ridicat de glucide (20-25%), protide (6-7%), lipide (0,6%), vitamine din complexul B, precum si de vitamine C si E, fosfor, calciu, potasiu, sodiu, mangan, cupru, sulf, fier, arsenic, siliciu, iod si zinc.
Valoarea nutritiva a usturoiul il face sa fie introdus in retele culinare ale tuturor popoarelor, fiind utilizat la prepararea, condimentarea sau aromatizarea unui mare numar de preparate culinare, de la carnati, salamuri, fripturi si pana la supe si salate.

Din vremuri stravechi se cunosc beneficiile usturoiului, fiind considerat un medicament minune, un aliment-medicament, datorita proprietatilor sale nutritive si curative, demonstrate de-a lungul mileniilor. Inca din antichitate, a fost utilizat pentru prevenirea si tratarea multor boli. Substantele continute de usturoi distrug unii agenti patogeni, cum ar fi cei care produc febra tifoida, difteria, holera etc.
Usturoiul este consumat pentru a preveni gripa, fiind considerat un excelent tonifiant si stimulent al productiei de anticorpi.
Sunt recunoscute si efectele benefice asupra hipertensivilor, in industria farmaceutica ursturoiul fiind folosit la fabricarea medicamentelor care scad tensiunea arteriala prin incetinirea pulsului.
Usturoiul este un bun homeopatic, fiind folosit cu succes in ameliorarea problemelor digestive si ale bronsitei cronice. Se spune ca scade riscul de dezvoltare a cancerului gastric la cei care mananca frecvent usturoi.
Prin consumarea uzuala de usturoi se ajuta la o mai buna digerare a alimentelor si se fluidizeaza circulatia sanguina.
Usturoiul este eficient in combaterea unor bacterii sau ciuperci ale tractului digestiv, avand si proprietati antiseptice intestinale si pulmonare.
De asemenea, este indicat si in combaterea unor boli cum ar fi diareea, dizenteria, reumatismul, guta, tusea convulsiva, astmul, oboseala cardiaca.
Usturoiul este utilizat cu succes in cazul litiazei urinare, varicelor, hemoroizilor, tulburarilor circulatorii.
O alta calitate a usturoiului este acela ca ajuta la cresterea poftei de mancare, pentru cei care se lovesc de aceasta problema.
Usturoiul poate fi consumat direct, simplu, fara nici un fel de prepare, sub forma de mujdei, dar si sub forma de siropuri, sucuri si diverse tincturi.
Pentru a mentinerea unei stari de sanatate buna, este recomandat consumul zilnic a 1-2 “catei” dimineata, pe stomacul gol.
Pentru uz extern, usturoiul se foloseste la vindecarea ranile, este septic si calmeaza durerile. Este indicat in tratamentul negilor, bataturilor, scabiei, plagilor, ulcerelor, dar si pentru vindecarea infectiilor si inflamatiilor provocate de intepaturilor si mucaturilor de insecte, ajuta si la resorbirea chisturilor, cheagurilor de sange si ciupercilor de pe talpa piciorului.
Iata cateva retete si indicatii de tratamente si remedii naturiste prin consmul de usturoi, simplu sau in combinatie cu alte plante:
-    Pentru infectii si inflamatii se aplica, un amestec de miere cu usturoi pisat aplicat pe zona afectata sau direct un catel de usturoi tocat marunt pus intr-un tifon si infasurat pe locul cu problema.
-    Amestecul din doua parti ulei si una usturoi combate astenia si depresia.
-    Pentru reumatism sunt indicate frectiile cu usturoi de-a lungul coloanei vertebrale.
-    Pentru durerile de dinti, luati un catel de usturoi, zdrobiti-l si frecati-va cu el gingia in zona dintelui bolnav. Daca durerea este mare, lasati usturoiul aproximativ o ora pe dinte.
-    Pentru dezinfectarea plagilor si a ulceratiilor se realizeaza comprese cu otet de usturoi (30 g de usturoi ras, macerat 10 zile intr-o jumatate de litru de otet).
-    Pentru vindecarea raiei, se face un decoct de usturoi (6 catei la un litru de apa).
-    Pentru combaterea negilor se freaca zilnic negii cu un catel de usturoi proaspat pisat. Usturoiul are un puternic efect antiviral, iar negii se retrag treptat, deci necesita rabdare acest tratament.
-    In caz de raceala, se curata de coaja 5 catei de usturoi, se zdrobesc si se amesteca cu 5 lingurite de zahar. Se pun la foc cu putina apa pana dau in clocot. Se ia oala de pe foc, se lasa 5 minute si apoi se strecoara. Se bea zilnic o lingurita de zeama.
-    Pentru vindecarea bataturilor si portiunilor de tesuturi intarite, se aplica o capatana de usturoi calda, coapta in cuptor, de mai multe ori pe zi.
-    Pentru vindecarea surditatii de origine reumatismala se introduce in urechi, in fiecare seara, un tampon de vata imbibat in suc de usturoi amestecat cu ulei.
-    Pentru afectiuni cardiovasculare se recomanda tinctura din usturoi cu adaos de miere si extract de propolis. Aceasta are un efect preventiv si curativ atat in diferite afectiuni cardiovasculare, dar si in prevenirea sclerozei si a altor boli de uzura.
-    Usturoiul reduce tensiunea arteriala si colesterolul, impiedica depunerile pe peretii vaselor, subtiaza sangele, previne formarea cheagurilor si repara “stricaciunile” de pe artere.
-    Asocierea cu miere de salcim si propolis ridica valoarea terapeutica a usturoiului, in special in combaterea sclerozei.
-    Contra parazitilor intestinali se recomanda 3-4 catei trecuti prin razatoare si lasati la macerat cateva ore, intr-un vas cu apa clocotita sau lapte. Dimineata se bea pe nemancate, timp de trei saptamani.
-    Pentru scaderea in greutate si prevenirea imbatranirii tesuturilor se recomanda tinctura de usturoi care are si un efect antiseptic, vasodilatator, antisclerotic, antiastmatic. Iata cum se prepara tinctura de usturoi: Se iau 50 grame de usturoi si 250 grame alcool (de 60 grade). Se curata usturoiul, se taie in bucati se pune in alcool si se lasa la macerat 10 zile. In fiecare zi se agita. Dupa cele 10 zile se filtreaza.
-    Contra afectiunilor respiratorii, ca astm, bronsita si guturai se recomanda consumul pe perioada anotimpurilor reci supa de usturoi. Aceasta supa este un tonic pentru arterele vasculare si ale sistemului nervos. Iata reteta de supa de usturoi: 4 catei de usturoi se pun intr-o cratita cu putina apa, sare si piper si se pun la fiert la foc potrivit. Dupa fierberea usturoiul, acestia se scot si se zdrobesc. Separat se bat 2 oua cu putina apa si se adauga peste usturoiul zdrobit, amestecand bine. Se adauga apoi peste supa din cratita si se mai adauga putina apa calda. Se lasa sa fiarba la foc domol, pana da in clocot. Supa se poate servi cu crutoane de paine.
Usturoiul pe langa actiunile benefice are si cateva contraindicatii, de care trebuie tinut cont.
Nu este indicat:
- persoanelor cu dermatoze, iritatii ale stomacului si intestinelor
- femeilor care alapteaza, deoarece altereaza gustul laptelui si provoaca colici neplacute sugarilor
- persoanelor care sufera de congestiei pulmonara.
De asemenea, consumul in exces de usturoi poate produce tulburari astenice cronice ale mucoaselor digestive si iritarea cronica a mucoaselor respiratorii, deci consumati cu ponderare usturoi.
Si acum un sfat, pentru ca poate multi vor fi sceptici in consumarea usturoiului datorita mirosului acestuia. Incercati pentru neutralizarea mirosului neplacut de usturoi sa amestecati 2-3 boabe de cafea sau cateva graunte de chimen sau anason. Daca nu le aveti la indemana pe acestea puteti consuma un mar sau cateva frunze de patrunjel.
 Reteta  licorii cu usturoi
Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam), dupa cum urmeaza: 

                NUMAR DE PICATURI


                            ZIUA          MIC-DEJUN    PRANZ      CINA
                               1                     1                 2              3
                               2                     4                 5              6
                               3                     7                 8              9
                               4                    10               11            12
                               5                    13               14            15
                               6                    16               17            18
                               7                    12               11            10
                               8                     9                 8              7
                               9                     6                 5              4
                              10                    3                 2              1
                              11                   15               25             25
                              12                   25               25             25


           Se va continua cu cate 25 de picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.

           TERAPIA NU SE POATE REPETA DECAT ODATA LA 5 ANI !!!

           Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice.
Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul.
          Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.
          ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante (clorura de benzalconiu sau metanol).

Intoleranța la lactoză

Un material BBC explică ce este intoleranța la lactoză și ce înseamnă lactaza. 70% din populație este intolerantă la lactoză. În viitor, la...