Lista mea de bloguri

joi, 5 decembrie 2013

Hrana vie

Corpul nostru este un sistem energetic. Organele sunt ansambluri de celule cu tipare vibraţionale identice. Celulele au atât o similitudine histologică, cât şi aceeaşi frecvenţă energetică. Homeostaza le menţine împreună. Perturbarea energiei celulare este ceea ce numim boală.

„Omul nu moare, ci se omoară.” Seneca

Plămânii purifică sângele. În acest veritabil crematoriu sunt arse toate toxinele şi impurităţile pe care sângele le adună din tot organismul (eliminând bioxidul de carbon şi furnizându-i oxigenul de care are nevoie). Este deci evidentă importanţa respiraţiei lente, profunde şi ample.

Actualmente, noi suntem sclavii propriilor noastre papile gustative. Nu mâncăm alimentele de care are nevoie cu adevărat organismul nostru, ci pe acelea pe care ni le cere gustul nostru. De aceea mâncăm acum mâncăruri foarte „gustoase”, care defapt ne năclăiesc corpul, umplându-ne de impurităţi şi adăugând greutate. Dacă vrem să fim viguroşi, vii, plini de energie, mereu în formă, trebuie să mâncăm mâncare vie.

Vezi si 
  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  5. Destinatii uimitoare pe glob

  6. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  7. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  8. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  9. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  10. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  11. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  12. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  13. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  14. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  15. Fii propriul tău nutriționist

  16. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  17. Slăbești daca esti motivat

  18. Serbet de ciocolata

  19. Set medical Covid necesar acasă

  20. Medicament retras - folosit în diabet

  21. Brexit-ul - Spaima Europei

  22. Virusul Misterios

  23. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  24. Sistemele solare - apă caldă

  25. Economisirea energiei electrice

  26.  Hoțul de cărți

  27. Aparitia starii de insolventa

  28. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  29. Microbii din organismul uman

  30. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  31. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  32. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  33. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil


Comparându-ne cu animalele care trăiesc în mijlocul naturii, ne-am putea întreba dacă am văzut animale obeze, ştirbe, surde şi cu ochelari, cu stimulatoare cardiace sau care să moară de atac de cord, cancer, diabet?

În majoritatea cazurilor, carnivorele nu mănâncă alte carnivore, iar de la ierbivore mănâncă prima dată intestinele, pline cu vegetale, bogate în apă, apoi le beau sângele, după care mănâncă organele bogate în apă şi la sfârşit, dacă nu sunt sătule, carne din muşchi.

Despre băutul apei

Dacă avem bănuieli în ceea ce priveşte calitatea apei potabile, sau dacă ea are un gust neplăcut, este bine să o expunem la lumină sau, cel mai bine, la soare după ce în prealabil am adăugat în ea o linguriţă de pudră de argilă ori o lingură de suc de lămâie. Câteva ore mai târziu vom avea la dispoziţie o apă care nu e cu nimic mai prejos decât oricare alta foarte bună.

Foarte important: este periculos să beţi apă imediat după masă, deoarece apa diluează sucurile digestive care descompun mâncărurile în stomac. Astfel, apa băută în timpul mesei sau imediat după aceea, împiedică digestia corectă a alimentelor şi dereglează cele 3 cicluri ale corpului nostru. Rezultatul va fi un mare consum energetic din partea acestuia pentru a restabili situaţia.





Prin preparare termica unele alimente isi pierd o parte din proprietatile nutritive, bucataria fara foc fiind o metoda terapeutica naturista

Daca ne axam pe alimentatia fara foc vom beneficia de toate vitaminele si substantele nutritive din alimente, iar organismul va avea parte de o adevarata cura de detoxifiere.

Unii dintre noi apeleaza la aceasta dieta in mod permanent, folosind-o ca pe un stil de viata, in timp ce altii o adopta ocazional, atunci cand simt nevoia sa se hraneasca naturist.

Ce gatesti fara foc?

Iata care sunt alimentele pe care se bazeaza alimentatia fara foc: rosii, castraveti, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, varza, sfecla, salata verde, conopida, ardei, ceapa, usturoi, iaurt, miere, fructe, cereale intregi, seminte sau germeni de legume sau cereale. In cadrul alimentatiei fara foc sunt permise si lactatele, iar in diverse preparate se poate folosi cate un galbenus de ou crud sau un ou de prepelita intreg. Dintre uleiuri, sunt recomandate cel presat la rece si cel de masline. Daca nu poti renunta in totalitate la paine, ai voie sa consumi, dar cu masura, paine graham, de secara sau de seminte, in nicin caz paine din faina alba. Legumele si fructele mentionate mai sus pot fi consumate ca atare, in stare proaspata sau in diverse salate, in supe sau sub forma de suc. Pentru ca nu sunt supuse unui tratament termic, iar eventualele bacterii nu pot fi distruse, alimentele trebuie sa fie foarte proaspete, foarte bine spalate si pastrate in conditii igienice deosebite.


Adeptii hranei vii afirma ca acest mod de alimentatie da rezultate miraculoase chiar si in cazul bolilor celor mai grave, precum cancerul si diabetul, cu conditia sa respecte cu strictete regimul si sa nu renunte niciodata la el. Gatitul fara foc ajuta si la prevenirea diverselor afectiuni, la intarirea sistemului imunitar si la pastrarea tonusului fizic si psihic. Nutritionistii recomanda hrana vie pentru ca aceasta este mai usor digerata de organism, datorita complexului de enzime care se regaseste in alimentele care o compun. Totodata, specialistii ne recomanda sa renuntam la sare si la otet (fiind permis numai cel de mere, dar cu masura), la preparatele din faina alba, la zahar si la grasimi animale.

Cum preparam hrana vie?
Ciorbele si supele se consuma reci, zeama fiind preparata din sucuri de legume, suc de tarate sau lactate precum iaurt, sana sau lapte batut. Ciorbele se acresc cu bors, zeama de varza sau suc de lamaie. Bucataria fara foc nu cuprinde numai salate, supe sau ciorbe, ci poti gati si piureuri de fructe sau de legume, creme, sosuri sau deserturi.

Ciuperci umplute

Ingrediente: 500 de grame de ciuperci mari si foarte proaspete, o telina, doi morcovi, un pahar de iaurt mare, doi catei de usturoi, mararsi foarte putina sare.
Preparare: Ciupercile se spala foarte bine, usturoiul se toaca si se amesteca cu iaurtul. Morcovii si telina se taie marunt, apoi se amesteca cu coditele ciupercilor tocate si ele si cu sosul de iaurt. Cu pasta astfel obtinuta se umplu palariile ciupercilor.

Crema de branza cu rosii si ceapa verde

Ingrediente: 500 de grame de branza de vaci, doua rosii mari, 6-7 fire de ceapa verde, o legatura de marar si foarte putina sare.
Preparare: rosiile si ceapa se taie in cubulete mici, mararul se toaca si apoi se amesteca cu branza de vaci pana se obtine o pasta omogena. Se serveste alaturi de salata verde.

O idee de meniu

Dimineata: un pahar cu suc de mere sau de morcov, fructe uscate – smochine, curmale, prune, caise sau nuci, fructe proaspete sau o cana de ceai verde indulcit cu miere.

Pranz: ciorba de spanac si loboda. Ingrediente: o telina si doi morcovi rasi, loboda, spanac, peste care se toarna apa fiarta. Dupa ce se raceste se adauga iaurt si suc proaspat de lamaie
Seara: o salata de cruditati cu ingrediente la alegere – morcovi, mar, telina, sfecla, ceapa, rosii, castraveti, varza sau un sos de usturoi cu lamaie, iaurt si verdeturi (marar, patrunjel, busuioc) sau o ceasca de ceai de menta sau de catina cu o lingurita de miere.

Un comentariu:

  1. Ați văzut sau nu animale obeze, știrbe, șamd? Ați pus întrebarea dar nu ați dat un răspuns...

    RăspundețiȘtergere

Intoleranța la lactoză

Un material BBC explică ce este intoleranța la lactoză și ce înseamnă lactaza. 70% din populație este intolerantă la lactoză. În viitor, la...