Lista mea de bloguri

vineri, 26 ianuarie 2018

Planul Sănătos de Masă

Este obligatoriu să mâncaţi de trei ori pe zi, să vă micşoraţi porţiile, iar seara să evitaţi alimente precum pâinea, cartofii, pastele.

Nu este nevoie de o cură de slăbire drastică pentru a scăpa de kilogramele in plus.
Se impune doar mai multă disciplină alimentară

Nutritia, ca o componenta esentiala a stilului de viata

Dieta urmareste, pe de o parte, compensarea unor deficiente metabolice cu ajutorul Controlului Sistemului Alimentar, iar pe de alta parte, printr-o alimentație adecvata și posibilitatea administrarii alimentului necesar organismului bolnav.

Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  5. Destinatii uimitoare pe glob

  6. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  7. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  8. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  9. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  10. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  11. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  12. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  13. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  14. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  15. Fii propriul tău nutriționist

  16. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  17. Slăbești daca esti motivat

  18. Serbet de ciocolata

  19. Set medical Covid necesar acasă

  20. Medicament retras - folosit în diabet

  21. Brexit-ul - Spaima Europei

  22. Virusul Misterios

  23. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  24. Sistemele solare - apă caldă

  25. Economisirea energiei electrice

  26.  Hoțul de cărți

  27. Aparitia starii de insolventa

  28. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  29. Microbii din organismul uman

  30. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  31. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  32. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  33. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil


Idei rapide și sănătoase pentru micul dejun
Menținerea unui stil de viață sănătos și sprijinirea nivelurilor de energie pe parcursul unei zile aglomerate încep cu micul dejun. Zahăr, cereale, baruri de energie prelucrate sau chiar un păstăi spike nivelurile de zahăr din sânge și vă lasă crashing înainte de prânz. Aceste rețete rapide și ușoare de mic dejun vă vor ajuta să vă mențineți nivelurile de energie pe tot parcursul unei zile agitate și să vă simțiți fără efort.


Retete delicioase de pui care se potrivesc total în dieta Keto


Mananca Natural si Va Fi Bine

Imi place mancarea bruta si m-am axat o perioada pe o dieta predominant bruta. Alimentele crude sunt alimente proaspete, neprelucrate, si nu au fost incalzite peste 100 de grade. Exista produse de care probabil nu stii sau pe care nu le-ai consumat niciodata, dar sunt multe care aduc avantaje mari. Acest tip de alimentatie se compune din legume proaspete cu frunze, fructe, legume, legume marine, seminte incoltite, nuci, oua, carne si produse lactate. Eu personal nu mananc carne bruta sau produse lactate.

Alimentele crude contin micronutrienti cum ar fi fitochimice, enzime, vitamine, minerale, antioxidanti si macronutrienti cum ar fi carbohidrati, proteine, acizi grasi esentiali si fibre. Deoarece este fierbinte, toate substantele nutritive, enzimele, vitaminele, mineralele si antioxidantii din alimente sunt pastrate. Toate acestea sunt necesare pentru a permite organismului sa functioneze la un nivel optim.

Alimentele crude imbunatatesc sistemul imunitar, ajuta la scaderea in greutate, mareste energia, imbunatateste memoria, detoxifiere, digestie si eliminare.

Consumul de alimente care consta predominant din legume brute, verdeata, fructe, nuci, seminte si unele alimente gatite este cel mai bun mod de a oferi o hrana optima pentru corpul. Acest lucru ajuta la scaderea riscului de boli cum ar fi cancerul, bolile de inima, accidentul vascular cerebral etc.

Este important sa pierzi in greutate in mod sanatos
Dupa sarbatori sau cand se intampla sa pui niste kilograme in plus, este bine sa le dai jos cat mai rapid, pentru a nu intra intr-un cerc vicios. Aici intra in joc alimentele ajutatoare, cele care te ajuta sa indeplinesti obiectivul.
Extractul de boabe de cafea verde, produs din fasole verde a plantei Arabica, este un ingredient relativ nou pentru produsele de pierdere in greutate, care a primit o atentie deosebita;. Ofera o serie de beneficii pentru sanatate, in special ca ajutor pentru pierderea in greutate.
Scizii clorogeni stimuleaza productia metabolica a ficatului, care arde grasimi. Acest mecanism dual functioneaza pentru a sustine masa fizica slaba, impiedicand absorbtia grasimii si cresterea in greutate. Pentru par foloseste ricin pentru ca are multe avantaje.
Consumul de alimente bogate în grăsimi, cum ar fi untul, brânza și șunca, sună contraintuitiv, dar asta este ceea ce implică dieta ketogenică . Aceasta înseamnă o alimentație bogată în grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați, pentru a ajunge la cetoză , o stare metabolică naturală în corpul nostru care forțează utilizarea de cetone asupra carbohidraților pentru energie. Vestea bună este că există o mulțime de mese cu adevărat delicioase, de joasă sau fără carbohidrați, cum ar fi maculat de macine și brânză de spaghete sau acest somon de o singură tigaie și felul de mâncare crocantă crocantă . Desigur, mesele sănătoase, echilibrate, cercetarea și consultarea medicului sunt recomandate întotdeauna înainte de a începe orice regim alimentar.
Menținerea acestei diete poate părea aproape imposibilă odată cu sărbătorile venite, dar verificați aceste rețete prietenoase cu cetonul, care sunt la fel de delicioase și ușor de bătut. Acesta este începutul perfect pentru cei care doresc să încerce dieta ceto, cei care doresc să reducă carbohidrații în general sau cei care au nevoie doar de niște idei noi de rețetă. Rețineți, totuși, că câteva dintre aceste rețete pot necesita înlocuiri foarte ușoare pentru a fi pe deplin ceton!
Cea mai recentă dietă pe trend este dieta de ceto. Dieta keto este un foarte low-carb, moderat-proteine, și un plan de mare de grăsimi , care grav limitele de zahar si carbohidrati albe sau rafinate. Încurajați în această dietă sunt proteinele slabe, unele fructe și grăsimile pe bază de plante. Nu este pentru toată lumea , dar mulți au văzut rezultate incredibile prin lipirea de ea. În timp ce sună destul de ușor pentru albusurile de ou dimineața și salatele de masă, cum ar trebui să o adaptăm la deserturile noastre de vacanță? Se pare că există mai multe opțiuni decât ne-am dat seama.

Vitaminele A, B, C, D și E, dar următoarele vitamine ce corespund unor litere ale alfabetului sunt esențiale .  Vitamina K este o vitamină solubilă în grăsime, a fost descoperită în anul 1929, ca nutrient esențial pentru coagularea sângelui. Descoperirea inițială a fost raportată într-un jurnal științific german, unde a fost numită „Koagulationsvitamin“. De fapt, aceasta este cea mai comună legătură pe care oamenii o fac cu această vitamină. Cu toate acestea, este important de știut că vitamina K are o varietate de contribuții unice pentru sănătatea organismului nostru.

Există trei tipuri de vitamina K, și anume K1, K2 și K3. Vitamina K1 (filochinona) se găsește în special în legumele cu frunze verzi (varza Kale, spanac, broccoli etc.) întrucât este necesară în procesul de fotosinteză, fiind implicată și în producerea factorilor de coagulare critici pentru oprirea unei hemoragii. Vitamina K2 (menachinona) este fabricată din K1 și K3, cu ajutorul bacteriilor și al altor microorganisme. Această formă se găsește în mod natural în multe alimente de origine animală, precum carne roșie, carne de pui, brânzeturi și ouă. Vitamina K3 (menadiona) se găsește preformată în produsele alimentare, dar în cantități foarte mici și nu există încă cercetări relevante cu privire la sursele și rolul acestei vitamine.

Vitamina K1 este utilizată în principal de către ficat pentru a activa proteinele de legare a calciului implicate în coagularea sângelui, în timp ce vitamina K2 este folosită pentru a activa proteinele implicate în cazurile în care calciul se epuizează în corp .

Vitamina K2 ajută la prevenirea bolilor de inimă
Acumularea de calciu pe arterele din jurul inimii este un factor de risc imens pentru bolile cardiovasculare.



Vitamina K2 îmbunătățește sănătatea osoasă
Osteoporoza este o problemă frecventă în țările occidentale, fiind mai des întâlnită în rândul femeilor în vârstă și sporind riscul de fracturi. Vitamina K2 stimulează activitatea de legare a calciului cu două proteine numite Matrix gla și osteocalcină, care ajută la construirea și menținerea structurii sănătoase a oaselor.


Vitamina K2 sprijină sănătatea orală
Chiar dacă nu există studii umane care să testeze aceste lucruri în mod direct, studiile efectuate pe animale arată că vitamina K2 poate avea efecte asupra sănătății dentare. Una dintre principalele proteine implicate în sănătatea dentară este osteocalcina, aceeași proteină care e critică pentru metabolismul osos și este activată de vitamina K2.


Vitamina K2 reduce riscul de cancer
Două studii clinice au sugerat că vitamina K2 reduce recurența cancerului de ficat și crește timpul de supraviețuire. Un studiu observațional care a inclus 11.000 de bărbați a constatat că un aport ridicat de vitamina K2 a fost legat de reducerea cu 63% a riscului de cancer de prostată, în timp ce vitamina K1 nu a avut niciun efect.

Vitamina K2 susține sănătatea creierului
Unele cercetări au arătat că același proces fascinant prin care vitamina K ajută la prevenirea calcifierii arterelor și a țesutului muscular ar putea fi de ajutor și în protejarea creierului împotriva bolilor precum Alzheimer. Pe scurt, vitamina K ajută la prevenirea excesului de calciu din organism (inclusiv la nivelul creierului), acest exces de calciu fiind considerat o cauză importantă pentru daunele cauzate de Alzheimer.

Vitamina K2 are efecte antiaging
Vitamina K2 este, de asemenea, un sprijin de nădejde pentru sănătatea pielii, având și importante efecte antiaging. La fel cum ajută la prevenirea calcifierii arterelor, venelor și țesuturilor moi, aceasta ajută la stoparea excesului de calciu în elastina din piele. Din acest motiv, vitamina K2 ajută la menținerea elasticității pielii și prevenirea ridurilor.

Vitamina K2 te ajută să ai o viață mai lungă
După cum am văzut, vitamina K influențează gla-proteinele din organism. Acesta este unul dintre motivele pentru care studiile au constatat în mod constant o relație inversă între nivelurile de vitamina K și mortalitatea din toate cauzele. De fapt, un studiu recent a arătat că cei care au avut cel mai ridicat aport de vitamina K au fost cu 36% mai puțin predispuși la deces indiferent de cauze, decât cei cu nivelurile cele mai scăzute.



Surse: https://www.ziaruldesanatate.ro/articole/nutritie/7-beneficii-ale-vitaminei-k2-pe-care-trebuie-neaparat-sa-le-stii/
webmd.com/vitamins-and-supplements/supplement-guide-vitamin-k
articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/06/28/vitamin-k2-health-benefits.aspx
chriskresser.com/vitamin-k2-the-missing-nutrient/
authoritynutrition.com/vitamin-k2/
wellnessmama.com/54423/vitamin-k2-uses-and-benefits/
vitamink2.org/benefits/introduction/
lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins/vitamin-K
https://www.healthaliciousness.com/articles/food-sources-of-vitamin-k.php




SAREA DE BUCĂTĂRIE
O taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de ochii lumii . 
„Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !”
Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!!!
La prima citire, exces înseamna.prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia !!! Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme... e o marjă de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. 
Între omul de la munte... care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses sau de la oras care primește apa cea mai infecta, cel de la munte va "dizolva" si elimina mult mai repede chimicalele!
Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul - purtatorul de oxigen din sange! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)!
Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:
- orice reactie a apei cu sarea produce... caldura!!! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de... 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!!! 
Mai simplu spus, lipsa sării din sânge...prostește!!!
Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume! 
La munca si înapoi acasă, la televizor, unde ni se repeta zilnic prostiile astea: „excesul de sare zahar si grăsimi dăunează grav sanatatii!” 

Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? De ce nu se fac campanii contra drogurilor ??? Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor? Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor...nu mai conteaza!!!
Este vorba de profituri imense, accize si taxe! Si, în fond este bine sa ai multe "legume" în sistem ! Pentru ca legumele îsi plătesc taxele la zi! Amintiti-vă! Ce face medicul prima data când ajungi în spital? Îti schimba regimul alimentar: fără sare!!!! Adică taie legăturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii!

ZAHĂRUL
Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de "clasicul" zahar alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natură cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, naturala! Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evoluției. Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentrarea, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv. genetică!
Grasimile ?!
Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si, mai ales, o slaba functionare a sistemului imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când, cei de la OMS, au hotarât sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Urmarea? Au aparut brusc 36 de milioane de "bolnavi", si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig; dintr-un foc!.
Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!... tot cu slanina, pita, ceapa si palinca traieste! Nu face exces si traieste mult si bine... cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani... cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?
Acum, trageti dvs concluziile.
APA.
„Ce face apa daca e baută inainte de a mânca si imediat după masă!”
Un articol foarte bun. Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord. 

Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei, nu apă rece. Poate e timpul să adoptam și noi obiceiul lor la masa.
Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol li se adreseaza direct. Este plăcut sa bei un pahar cu apa rece după masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. 

Cand aceasta reactioneaza cu acidul, va fi absorbita de intestine mai repede decat mâncarea solidă.Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer. 
Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa masă.

Simptome comune de atac de cord.
Un punct serios referitor la atacul de cord.
Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord se manifestă prin „durerea bratului stang”.
Atentie la dureri intense in zona falcilor. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima durere in piept in timpul atacului de cord. Nausea (ameteala) si transpiratia intensa sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la fălci te poate trezi din somnul adanc. Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai multe sanse de supravietuire.


Un cardiolog spune ca fiecare care citeste acest mesaj si-l trimite la 10 oameni poate salva cel putin o viata. Citeste si trimite unui prieten. Ai putea salva o viata. Deci, fii un prieten adevarat si trimite-l tuturor prietenilor tai.

Secretul dezvăluit

Licoarea ce ne-ar scăpa de coşmarul chimioterapiei
Zilnic, în jurul nostru mor striviţi de necruţătoarea boală
canceroasă prieteni, rude sau colegi. Cu toţii îşi leagă speranţele de chimioterapie, metodă terapeutică folosită în lumea întreagă, crezând că această metodă îi va ajuta să scape de cumplitul flagel. 
Este cutremurătoare suferinţa bolnavilor de cancer întâlniţi în secţiile de oncologie!
Am cunoscut atâţia bolnavi de cancer care înfruntă efectele secundare ale acestei terapii, adulată şi dispreţuită în egală măsură... Uneori, după multă suferinţă, rezultatele chimioterapiei au prelungit viaţa unor bolnavi.
Alteori, celula canceroasă hrăpăreaţă n-a mai dat nici o şansă bolnavilor. O alternativă...După ce ani de zile au spus pacienţilor că această terapie (chimioterapia) este singura cale pentru a încerca să se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hotărât să prezinte şi o cale alternativă de tratament a cancerului. Într-un studiu, aceşti temerari specialişti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei. Printre altele, cercetătorii menţionează că tratamentul prin chimioterapie care presupune "otrăvirea" celulelor canceroase cu rată mare de creştere sunt distruse şi alte celule cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal etc., iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau plămânii sunt iremediabil afectate.
Specialiştii renumitei clinici au demostrat că o metodă modernă în
lupta cu această cumplită boală poate fi aceea a înfometării celulei
canceroase. De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai pentru a împiedica celula canceroasă să se multiplice.
Dar există un miracol anticancer, păstrat în mare secret.
O sursă de mare încredere, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu
competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne-a transmis o informaţie care ne-a tăiat respiraţia !

Două ingrediente la îndemâna oricărui bolnav de cancer reprezintă o alternativă sănătoasă la chimioterapie.
Timp de trei ani, în America, s-a experimentat un produs natural,
foarte simplu şi foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiecţi. 
Rezultatele au fost remarcabile !
O limonadă a fost administrată bolnavilor de cancer: celor care au
făcut chimioterapie, dar şi unui număr semnificativ din lotul martor, care n-a început acest tratament. Rezultatele au fost uluitoare: starea de sănătate a bolnavilor din fiecare grupă s-a îmbunătăţit în mod remarcabil şi boala n-a mai recidivat. În cazul bolnavilor care se temeau că zilele lor sunt numărate, boala n-a avansat şi nu s-au observat metastaze. Tratamentul este benefic şi ca metodă de prevenţie.
Preparatul poate să ucidă celulele canceroase şi este de 10.000 de ori mai eficient decât chimioterapia.
Lămâia are numeroase proprietăţi terapeutice şi studiile au dovedit că modestul fruct este un remediu împotriva cancerului, remediu verificat în diferite forme de cancer. 
După mai bine de 20 de probe de laborator, realizate începând din anii 1970, frotiurile au arătat că extractul de lămâie distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de plămâni, de sân, de prostată şi de pancreas. În comparaţie cu produsul Adryamicin, un drog chimioterapeutic, folosit în mod uzual, extractul din lămâie cu bicarbonat acţionează de 10.000 de ori mai bine, încetinind creşterea celulelor canceroase, spun specialiştii.
Şi mai uimitor este faptul că limonada aceasta distruge doar celulele maligne, dar nu le afectează pe cele sănătoase.
În privinţa bicarbonatului de sodiu, acesta schimbă PH-ul corpului şi se afirmă că este de mare folos în toate formele de cancer.
Mod de preparare:
Extrasul de lămâie cu bicarbonat, alternativa naturală la
chimioterapie, se prepară astfel:
- într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei
lămâi,apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa.
- în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează.
În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după
gust) şi o linguriţă de bicarbonat.
Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în
acest mod.

De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism.
O persoană puternică ştie cum să îşi ordoneze viaţa. 
Chiar şi cu
lacrimi în ochi, tot are puterea să spună zâmbind "e în ordine".
Nu vă costă nimic să încercați, fiti deschisi la minte si nu vă mai lăsați manipulati; simtiti ce este bun pentru dumneavoastra. 

Acest mesaj nu spune sa renuntati la recomandarile medicale ; 
Fiecare este liber și face tot ce i se potriveste cel mai bine.

Trimite acest mesaj cel putin unei persoane de care iti pasa!
Pentru că nouă ne pasă.


Vechi poem din dinastia Qin :

“Furia afecteazã ficatul,
Bucuria duce la îmbolnãvirea inimii,
Ingrijorarea slãbeşte splina,
Teama şi spaima aduc prejudicii grave rinichilor,
Tristeţea sau suferinţa sufleteascã îmbolnãvesc plãmânii.
Mânia (furia) determinã mişcarea energiei cãtre partea superioarã a corpului,
Bucuria încetineşte circulaţia energeticã,
Suferinţa sufleteascã şi tristeţea consumã energia,
Teama şi spaima o tulburã, iar
Ingrijorarea duce la stagnarea ei."



sursa... https://babylenutautilepentrusanatate.blogspot.ro/2015/09/as-o-taina-medicala.html?spref=fb

Este obligatoriu să mâncaţi de trei ori pe zi, să vă micşoraţi porţiile, iar seara să evitaţi alimente precum pâinea, cartofii, pastele. Mersul la terasă trebuie înlocuit cu abdomene sau înot, iar zahărul trebuie scos complet din dietă. Sună drastic, dar asta e reţeta !

Nu este nevoie de o cură de slăbire drastică pentru a scăpa de colăceii de pe burtă. Se impune doar mai multă disciplină alimentară, scrie Mihaela Bilic, în cartea de nutriţie pentru familie „Sănătatea are gust", apărută la editura Curtea Veche. Urmează totuşi şi o veste proastă: e nevoie să renunţaţi la bere. Mersul la terasă nu este un sport pe care să îl practicaţi, dacă vreţi să scăpaţi de burtă. În nici un caz nu este indicat să consumaţi bere zilnic. Dar să vedem ce altceva mai puteţi face pentru a veni de hac grăsimii de pe burtă.

Mulţi dintre noi înlocuiesc micul dejun cu cafeaua. Este o mare greşeală! Nu e greu să fierbeţi două ouă, să mâncaţi o banană ori să vă faceţi un sandviş, astfel încât să prelungiţi senzaţia de foame până spre ora prânzului, când, evident, trebuie să mâncaţi iar. De preferat, ar fi o mâncare gătită (ex. supă de roşii, friptură cu salată), iar masa de seară puteţi să o lăsaţi pe seama lactatelor sau, de ce nu, pentru că a venit sezonul, să consumaţi pepene. În orice caz, este bine să vă obişnuiţi cu trei mese pe zi, fără gustări sau ciuguleli între acestea. Dacă mâncaţi la interval de patru-cinci ore, metabolismul va putea să ardă mai multe calorii decât atunci când mâncaţi o singură masă, şi aceea seara.
Cum o dai , tot rău este - O zi în care aţi „sărit" o masă este o zi în care nu aţi slăbit, scrie cunoscutul nutriţionist în cartea sa. Potrivit acesteia, caloriile venite după „post" sunt asimilate mai repede şi transformate instantaneu în grăsime de depozit.
Mâncărurile gătite tradiţional, cu multă grăsime, prăjeli şi tocături sunt de evitat, mai ales vara. Iată o listă cu mâncăruri nu tocmai recomandate în anotimpul călduros: salată de boeuf, sarmale, şniţel, chiftele, sosuri cu smântână şi făină. Alegeţi variante dietetice, de exemplu grătar sau preparate la cuptor, carne slabă, sos tomat, asortate cu ierburi aromatice şi condimente. „Încercaţi să impuneţi întregii familii un alt mod de a prepara mâncarea, mai sănătos, şi veţi beneficia cu toţii de această schimbare", vă sfătuieşte nutriţionistul Mihaela Bilic.
viața devine tot mai grea - Produsele care au calorii multe concentrate într-un volum mic (mezeluri, caşcaval, brânză topită, margarină, ulei, dulciuri) trebuie înlocuite cu produse care au densitate calorică mică şi volum mare (carne slabă, peşte, lapte, iaurt, pâine, paste făinoase, fructe şi legume).
Mai rău de atît , nu se poate - Redimensionaţi porţiile şi numărul de feluri de mâncare consumate la o masă, vă sfătuieşte nutriţionistul Mihaela Bilic. Organismul nu mai consumă multe calorii în ziua de astăzi, când oamenii se deplasează peste tot cu maşina. Majoritatea oamenilor sunt sedentari, preferă liftul scărilor şi nici măcar autobuzele superaglomerate, fără aer condiţionat, nu îi motivează să meargă pe jos. Aşadar, nu mai e loc pentru trei feluri de mâncare la o masă. Trebuie să renunţaţi la succesiunea  clasică; aperitiv/ciorbă/fel principal/desert. În cel mai bun caz, două feluri de mâncare sunt suficiente., iar ciorba ar trebui să fie unul dintre ele, pentru că umple stomacul, nu are multe calorii şi dă saţietate prelungită. „Tradiţia românească încurajează abundenţa alimentară şi porţiile generoase, aşa că reduceţi cu 30% cantitatea de alimente din farfuri şi abia atunci veţi obţine o porţie corectă", scrie Mihaela Bilic.
Fără zahăr , ”Viața e Pustiu” ! - Alimentele bogate în zahăr au calorii goale. Fără aport de nutrienţi. Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge, zahărul determină o secreţie crescută de insulină, homon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abomenului. „Mulţumiţi-vă cu un desert din fructe", scrie Mihaela Bilic. Cu fructele nu daţi greş, sunt mult mai sănătoase pentru organism în comparaţie cu dulciurile.
Chiar este culmea , și fără alcool ? - Toată lumea cunoaşte expresia „burtă de băutor de bere". Majoritatea consumatorilor de bere sunt graşi pentru că alcoolul are multe calorii  (7 cal/ gram) şi, de obicei, se consumă în combinaţie cu sărăţele, alune şi alte alimente grase şi sărate, care fac şi mai plăcut consumul. Când beţi alcool nu se mai ard grăsimile situate în „depozite". Astfel, alcoolul favorizează transformarea caloriilor alimentare în ţesut adipos. Berea, în plus, are zahăr şi este agresivă pentru ficat şi pancreas, accelerând procesul de îngrăşare. „Un pahar de vin pe zi nu omoară pe nimeni, însă dacă vreţi să aveţi rezultate spectaculoase în procesul de topire a burţii, abţineţi-vă", este sfatul nutriţionistului.
Nici făinoase şi dulciuri după şase seara ? - După această oră, organismul îşi încetineşte metabolismul şi se pregăteşte de somn. El nu mai poate consuma glucidele şi acestea vor fi transformate în grăsime de depozit. Eliminaţi de la cină pâinea, pastele, orezul, cartofii (carbohidraţii). Apelaţi fără frică la proteine (carne slabă de orice fel, peşte) şi legume, chiar dacă este nevoie de o cantitate mai mare ca să vă săturaţi.  Organismul consumă multă energie să le digere, deci veţi slăbi mâncând. În schimb, carbohidraţii pot fi prezenţi la micul dejun şi la prânz, pentru că dau saţietate timp de trei, patru ore, iar „lipidele ard în focul glucidelor".
Asta ne mai trebuia după foamete ? - Exerciţiile fizice trebuie să fie cât mai intense. Frecvenţa are şi ea un cuvânt de spus. Este mai bine să faceţi sport minimum 45 de minute, de două-trei ori pe săptămână, decât două-trei ore concentrate într-o singură şedinţă săptămânală.



Pagina este in construcție








Intoleranța la lactoză

Un material BBC explică ce este intoleranța la lactoză și ce înseamnă lactaza. 70% din populație este intolerantă la lactoză. În viitor, la...