Timp de preparare: cca 20 minute.
Cca 110 kcal/portie.
Se consuma cu bagheta proaspata.
Ingrediente
200 g varza alba
200 g morcovi
4 l.s. suc natural de portocale
4 l.s. otet de fructe
1/2 l.c. sare
piper negru macinat
putin zahar
2 l.s. ulei de floarea-soarelui
8 jumatati de nuci
1 lg. frunze de patrunjel
2 mere mici acrisoare
felii de portocale pentru ornat
Mod de preparare
1. Varza se taie in fasii subtiri si morcovii in cubulete mici.
2. Se amesteca sucul de portocale cu otet, piper si zahar. Apoi se incorporeaza
uleiul si se bate putin. Legumele se pun in marinata si se amesteca totul.
3. Nucile se taie marunt. Frunzele de patrunjel se toaca si varful acestora se
pastreaza pentru ornat.
4. Merele se taie in patru, se indeparteaza cotorul si pulpa fructului se taie
in felii subtiri.
5. Salata de legume se asaza pe un platou sau pe farfurii impreuna cu merele.
Deasupra se presara nuci si frunze de patrunjel. Se orneaza cu felii de
portocale si cu frunzele de patrunjel tocate.
Crema
de fructe
•5
dl de iaurt, 250 g de zahar, 250 g de fructe, gelatina.
•Iaurtul
se amesteca cu zahar si cu fructele zdrobite, apoi se adauga gelatina
dizolvata in putina apa. Se pune in pahare si se
da la frigider
Crema de piersici
•500 g de piersici, 4 oua, 150 g de zahar,
1/2 pahar de vin, 2-3 foi de
gelatina.
•Se curata piersicile si se pun cu zaharul
si vinul sa fiarba pana se obtine un
piure gros. Se adauga gelatina dizolvata in
apa calda si galbenusurile. Se da
jos de pe foc si cand se raceste se adauga
albusurile batuta spuma, se
incorporeaza, se pune crema in cupe si se
da la frigider.
Salata de banane
Ingrediente:
banane (3), zahar pudra (2 linguri), zeama unei jumatati de portocale.
Mod de preparare:
Se curata bananele, se taie in felii, se stoarce portocala peste ele si se
amesteca cu zaharul.
Servire:
Se serveste rece.
Salata de caise
Ingrediente:
caise (1/2kg), zahar pudra (150g), zeama de lamiie (1 lamaie), vin alb (1
pahar).
Mod de preparare:
Caisele se curata de coaja, li se scot iamburii si se pun intr-o
compotiera. Peste ele se presara zaharul pudra, zeama de lamiie si, la
sfirsit, paharul cu vin alb. Se da la rece.
Servire:
Se serveste peste 4-5 ore.
Salata de capsuni
Ingrediente:
capsuni (500g), zahar tos (250g), vin rosu (1 pahar), coaja de lamiie (1/2
lamaie).
Mod de preparare:
Din zahar, vin si coaja de lamaie se fierbe un sirop gros. Cald, se toarna
peste capsunile curatate, spalate, scurse pe sita si puse intr-o
salatiera. Se da la rece.
Servire:
Se serveste peste 3-4 ore.
Salata de pepene galben
Ingrediente:
pepene galben (1), zahar (3 linguri), rom (2 linguri).
Mod de preparare:
Pepenele, taiat bucatele, se presara cu zahar si se stropeste cu rom. Se
lasa la rece.
Servire:
Se serveste peste 2-3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu