Castravetele ne mentine sanatosi si frumosi
Legumă răcoritoare, castravetele este vedeta verii pentru că are foarte puţine calorii, dar este bogat în minerale şi vitamine. Mai mult, castravetele este benefic nu doar pentru sănătatea noastră, ci şi pentru menţinerea frumuseţii.
Foarte bogat în potasiu, fier, siliciu, magneziu şi fosfor, depozitate, în cea mai mare parte, în coajă, castravetele conţine şi vitaminele C, A şi întreg complexul B, dar şi antioxidanţi şi enzime ce influenţează activitatea metabolică a organismului şi procesul de digestie.
Scade colesterolul şi glicemia
Castravetele este bogat şi în fibre ce ajută la scăderea nivelului colesterolului, potrivit www.pro-sanatate.com. De aceea, nu este indicat să îl curăţaţi de coajă deoarece aici este concentrată cea mai mare cantitate de fibre. În plus, cine consumă frecvent această legumă îşi „spală” rinichii. De asemenea, castravetele are şi proprietatea de a reduce glicemia. O cură de o lună, în care consumaţi zilnic 500 g de castraveţi, cu tot cu coajă, previne diabetul şi chiar tratează formele uşoare ale acestei boli.
Ideal în diete
Castravetele este leguma ideală în curele de slăbire pentru că are puţine calorii, multă apă şi multe vitamine şi minerale. Dacă vreţi să scăpaţi de câteva kilograme, trebuie să consumaţi, zilnic, 600 g de castraveţi, cu tot cu coajă.
Tratează insolaţia
Durerile de cap provocate de căldură şi insolaţia pot fi tratate cu succes cu ajutorul castraveţilor: se bea jumătate de litru de suc de castraveţi, cu lămâie, pe stomacul gol. Această licoare rehidratează şi răcoreşte. De asemenea, pentru a scăpa de durerea de cap,puteţi aplica pe frunte felii de castravete.
Combate celulita
Castravetele întreţine şi pielea, previne iritaţiile şi combate celulita. Locurile afectate se freacă, uşor, cu felii de castravete. De asemenea, această legumă închide porii, reduce inflamaţiile, diminuează cearcănele şi purifică tenul.
95% apă conţine castravetele.
1 miliard de celule roşii sunt produse, zilnic, de corpul uman.
Foarte bogat în potasiu, fier, siliciu, magneziu şi fosfor, depozitate, în cea mai mare parte, în coajă, castravetele conţine şi vitaminele C, A şi întreg complexul B, dar şi antioxidanţi şi enzime ce influenţează activitatea metabolică a organismului şi procesul de digestie.
Scade colesterolul şi glicemia
Castravetele este bogat şi în fibre ce ajută la scăderea nivelului colesterolului, potrivit www.pro-sanatate.com. De aceea, nu este indicat să îl curăţaţi de coajă deoarece aici este concentrată cea mai mare cantitate de fibre. În plus, cine consumă frecvent această legumă îşi „spală” rinichii. De asemenea, castravetele are şi proprietatea de a reduce glicemia. O cură de o lună, în care consumaţi zilnic 500 g de castraveţi, cu tot cu coajă, previne diabetul şi chiar tratează formele uşoare ale acestei boli.
Ideal în diete
Castravetele este leguma ideală în curele de slăbire pentru că are puţine calorii, multă apă şi multe vitamine şi minerale. Dacă vreţi să scăpaţi de câteva kilograme, trebuie să consumaţi, zilnic, 600 g de castraveţi, cu tot cu coajă.
Tratează insolaţia
Durerile de cap provocate de căldură şi insolaţia pot fi tratate cu succes cu ajutorul castraveţilor: se bea jumătate de litru de suc de castraveţi, cu lămâie, pe stomacul gol. Această licoare rehidratează şi răcoreşte. De asemenea, pentru a scăpa de durerea de cap,puteţi aplica pe frunte felii de castravete.
Combate celulita
Castravetele întreţine şi pielea, previne iritaţiile şi combate celulita. Locurile afectate se freacă, uşor, cu felii de castravete. De asemenea, această legumă închide porii, reduce inflamaţiile, diminuează cearcănele şi purifică tenul.
95% apă conţine castravetele.
1 miliard de celule roşii sunt produse, zilnic, de corpul uman.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu