Flora Intestinala - Totalitatea germenilor care exista in mod normal in intestin.
Sanatatea ta este asigurata de milioane de bacterii benefice care formeaza flora intestinala. Corpul uman are in jur de 100 de milioane de celule si cam de 10 ori mai multe microorganisme. Microorganismele sunt o gazda pentru multe functii utile: stimuleaza sistemul imunitar, previn dezvoltarea agentilor pat geni periculosi, regleaza digestia, ajuta la pastrarea echilibrului hormonal, mentin pH-ul natural in colon, produc vitamine
Nutriţie şi imunitate
Nou-născutul începe viaţa cu un sistem imunitar imatur şi de aceea în timpul primului an de viaţă copiii sunt cei mai predispuşi la infecţii. Dorinţa tuturor părinţilor este de a îi ajuta pe copiii lor la construirea unui sistem imunitar rezistent astfel încat aceştia să crească puternici şi sănătoşi.
Sistemul de apărare al copilului începe să se dezvolte şi este nevoie de timp pentru ca acest proces să se realizeze complet.
Toate aspectele legate de apărarea organismului sunt mai puţin eficiente şi este nevoie de 3-5 ani pentru obţinerea unor răspunsuri imune comparabile cu cele ale adulţilor.
De fiecare dată când copilul este expus la o infecţie de un anumit tip, sistemul său imunitar învaţă că în corpul său se află un oaspete şi acţionează pentru a elibera organismul de acel străin. El işi aminteşte data viitoare că acel organism nu aparţine corpului său.
Starea de sănătate a copiilor poate fi influenţată de numeroşi factori iar părinţii trebuie să fie conştienţi de situaţiile în care expunerea la viruşi sau bacterii este mai mare sau în cazul în care imunitatea ar putea fi compromisă.
Vezi și
Romania traiește , încă , din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă
Planurile in derulare sunt o munca in progres, veche de sute de ani
Duda a pus mâna pe Casa Regală
Nu poti multiplica bogatia divizand-o !
Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg
În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.
Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL
Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul
Fii propriul tău nutriționist
Maya ramane o civilizatie misterioasa
Slăbești daca esti motivat
Serbet de ciocolata
Medicament retras - folosit în diabet
Brexit-ul - Spaima Europei
Virusul Misterios
Sistemele solare - apă caldă
Aparitia starii de insolventa
TRUMP ESTE PRESEDINTE
Despre islamizarea Europei. O publicăm integral. Și fără comentarii.
Europa privită din viitor
Unii părinţi încă mai cred că un copil gras este un copil sănătos. Acest lucru nu este adevărat deoarece studiile au arătat că excesul de greutate şi obezitatea pot reduce imunitatea. La fel şi subnutriţia poate fi dăunătoare pentru imunitate. Infecţiile virale afectează mai întâi pe cei cu un sistem imunitar deficitar.
În prezent, peste 70% dintre copiii preşcolari prezintă un sistem imunitar slăbit, în special cei care trăiesc în mediul urban, comparativ cu cei care locuiesc în zonele rurale.
De asemenea o expunere mai mare la microbi şi viruşi se realizează în situaţii precum schimbarea anotimpurilor sau intrarea în colectivitate.
Intervenţii chirurgicale sau anumite boli slăbesc semnificativ apărarea naturală a organismului. Medicaţia tinde să reducă imunitatea şi să slăbească încet corpul.
Sinuzite cronice, amigdalite, polipi nazali şi infecţii atipice cauzate de agenţi patogeni, ca de exemplu, Mycoplasma pneumonie, Chlamydia sau Oxiuri- toate acestea afectează sistemul imunitar al copilului. Chiar şi banalele carii de la nivelul dinţilor pot afecta sistemul imunitar al copilului, pot determina slăbirea imunitatii şi induce răceli obişnuite.
Părinţii trebuie să fie atenţi la sănătatea tractului intestinal deoarece acesta stimulează sinteza de imunoglobuline şi este important pentru imunitatea generală.
Şi părinţii se întreabă cum pot consolida sistemul imunitar al copiilor lor pentru a îi feri de boli şi încearcă să participe la tratarea lor.
Există mai multe modalităţi naturale prin care puteţi întări sistemul imunitar la copii. Iar anumite alimente şi substanţe oferă piatra de temelie pentru ca acest lucru să se întâmple.
Uneori părinţii se gândesc la necesitatea de a îmbunătăţi imunitatea copiilor de îndată ce copilul începe să slăbească sau toamna care este perioada cu cel mai mare risc de a contacta boli acute respiratorii în special virale. Alţi părinţi încep să ia măsuri de consolidare a sistemului imunitar la copii la primul semn de răceală şi gripă. Şi din păcate cei mai mulţi părinţi cred că întărirea sistemului imunitar este un proces rapid iar aceasta este una din cele mai frecvente confuzii. Consolidarea imunitaţii se realizează treptat şi pentru a creea o barieră puternică împotriva infecţiilor, organismul copilului are nevoie de cel puţin o lună şi uneori mai mult în funcţie de starea inţiala a imunităţii. De aceea cea mai bună perioadă pentru întărirea sistemului imunitar este inainte de sezonul rece.
O mare parte din rezistenţa copiilor la aceste boli cauzate de agenţi patologici depinde de puterea sistemului imunitar. Copiii au un sistem imunitar imatur ceea ce îi face vulnerabili la infecţii şi pot dezvolta probleme mult mai rapid decât adulţii. Dar un stil de viaţă sănătos împreună cu o dietă bogată poate ajuta la creşterea imunitaţii şi lupta împotriva răcelii şi gripei.
Cei mai mulţi copii intră în contact cu numeroşi microbi şi virusi în fiecare zi la şcoală sau atunci când se joacă. Dar o igienă bună care să includă spălarea mâinilor poate ajuta la prevenirea unora dintre aceste boli.
Fiecare părinte îşi doreşte un copil sănătos şi înţelege importanţa unei alimentaţii echilibrate. Alimentaţia copiilor devine importantă în menţinerea răspunsurilor imune optime. O dietă sănătoasă oferă cantităţi adecvate de substanţe nutritive esenţiale ce întăresc sistemul imunitar. Aceasta include alimente derivate din toate categoriile respectiv fructe si legume proaspete, cereale integrale, proteine slabe şi grăsimi. Împreună ajută la menţinerea unui sistem imunitar puternic şi capabil să lupte împotriva bolilor.
Fructele şi legumele proapete, mai ales cele bogate în vitamina C stimulează sistemul imunitar şi susţin organismul în lupta împotriva gripei şi răcelii.
Pentru creşterea imunităţii, copiii trebuie să consume fructe de pădure care sunt bogate în antioxidanţi şi sunt excelente pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar.
Copiii au nevoie de acizi graşi esenţiali pentru ca sistemul imunitar să funcţioneze optim. Vestea proastă este că organismul nu poate sintetiza acizi graşi esenţiali. Aceştia trebuie obţinuţi din alimentaţie. Se găsesc în special în uleiuri, nuci, seminţe, fasole, peşte oceanic.
Nevoia copiilor pentru acizi graşi esenţiali depinde şi de alţi factori din dietă. De exemplu dacă ei vor mânca orice, nevoia de acizi graşi va fi mai mare. Pentru metabolizarea acizilor graşi, copiii au nevoie de vitamina B6 şi antioxidanţi-vitamina A, vitamina C, vitamina E, beta-caroten precum şi minerale-magneziu, zinc, cupru, seleniu.
Pentru a asigura un sistem imunitar sănătos se recomandă proteine bune provenite din ouă, legume, nuci şi seminţe, carne rosie, carne de pui şi peşte.
De asemenea organismul are nevoie de anumite grăsimi sănătoase cum ar fi cele din peşte gras, avocado, nuci şi seminţe, ulei de măsline pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos.
Pentru buna funcţionare a sistemului imunitar asiguraţi copilului o dietă plină de vitamine A, C, E. Un aport crescut de micronutrienţi esenţiali, cum ar fier şi zinc, de asemenea stimulează imunitatea.
Evitaţi alimentele procesate. Acestea suprimă imunitatea naturală a organismului. De asemenea eliminaţi din dieta copiilor toate produsele care conţin conservanţi şi coloranţi: chipsuri, gumă de mestecat şi băuturi răcoritoare. Renunţaţi la alimentele de tip fast-food. Copilul trebuie să primească o alimentaţie sănătoasă şi hrănitoare. http://www.csw.ro/
Stimularea imunitatii la copii
Din pacate, un numar mare dintre acesti copii urmeaza tratament cu antibiotice, pe termen lung, iar acest lucru le slabeste sistemul imunitar si ii predispune la aparitia alergiilor. Antibioticele actioneaza cateva saptamani, dar apoi un alt virus sau alergie ataca sistemul imunitar al copilului.
Atunci parintii se simt neajutorati, confuzi si continuu ingrijorati de urmatoarea infectie care va veni, cu siguranta. Nu exista nici o indoiala ca ramura medicinii care abordeaza dieta si nutritia poate fi utila si pentru pentru stimularea sistemului imunitar al copiilor.
Strategii pentru stimularea imunitatii
Multi dintre copii nu agreaza gustul legumelor si al salatelor, astfel ca o dieta sanatoasa devine o lupta pentru parinti. In acest caz, este necesar sa se foloseasca imaginatia pentru ca mesele sa devina cat mai atragatoare pentru micuti.
Iata cateva strategii pentru a-i convinge pe copii sa serveasca din alimentele care pot stimula imunitatea:
1. Pasati semintele de floarea soarelui sau migdalele astfel incat rezultatul sa fie o pulbere fina. Aceasta pudra are gust dulce si puteti sa o imprastiati pe orice fel de mancare astfel incat copilul sa consume in mod regulat aceasta pulbere (1-2 linguri pe zi). Semintele si migdalele contin acizi grasi esentiale si minerale importante care stimuleaza sistemul imunitar si reduc inflamatia de la nivelul tractului respirator.
2. Se va intepa cu un ac, de seara, o capsula cu ulei de primula (luminita de seara) si se va stoarce uleiul din aceasta. Se va amesteca in mancarea cu legume sau alte alimente, iar copilul nici nu va observa diferenta de aroma. Dozele zilnice de 1000-2000 de mg vor stimula sistemul imunitar.3. Copilul trebuie incurajat sa manance cat mai mult peste sau chiar ficat de ulei de cod in fiecare zi. Acesta contine vitaminel A, D si acizi grasi esentiali omega 3 care va reduce infectiile.
4. Se va prepara suc proaspat stors de portocale si legume crude (sfecla, morcov, telina, spanac si mere). Aceste sucuri furnizeaza vitamina C si bioflavonoide esentiale pentru o imunitate ridicata. Fructele cum sunt kiwi si capsuni, bogate in vitamina C pot fi servite cu inghetata de soia.
5. In cazul in care copilul este alergic si are mucozitati, se vor elimina din alimentatie toate produsele lactate: lapte, unt smantana, branza, iaurt, ciocolata, inghetata si produse alimentare cu coloranti artificiali si conservanti. In cazul in care lactatele vor fi inlocuite cu alte alimente, copiilor li se vor da suplimente de calciu (aproximativ 600-800 ml/zi).
6. Se va face o pulbere de ascorbat de calciu cu bioflavonoide (vitamina C) si se va introduce un sfert de lingurita de doua ori pe zi amestecat in sucuri de fructe sau legume.
7. In compozitia prajiturilor de casa se vor pune cereale, faina integrala, ovaz, uleiuri presate la rece, miere, fructe uscate, seminte de in, floarea soarelui, susan si migdale. Acestea sunt mult mai sanatoase decat prajiturile din comert care contin mult zahar, sare si substante chimice artificiale care, desi comode - nu vor stimula sistemul imunitar.
8. Usturoiul este un antibiotic minunat si este cel mai eficient consumat proaspat si crud. Se va pisa si se va introduce in compozitia mancarurilor si chiar a sucurilor proaspete de fructe dulci.
Dupa 2-3 luni in care copilul a urmat aceasta forma subtila de dieta, se va observa ca acesta va manifesta mai putine infectii se va bucura de un somn mai bun si va fi mai putin iritabil.
http://www.sfatulmedicului.ro/Remedii-naturiste/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu