Lista mea de bloguri

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Parul tau sa fie sanatos si sa nu iti mai cada - Dieta şi remedii


Ce trebuie sa mananci ca parul tau sa fie sanatos si sa nu iti mai cada
O problema cu care ne confruntam zilnic... caderea parului! Tocmai pentru ca este un lucru atat de important pentru noi fetele, atat din punct de vedere al aspectului, cat si al sanatatii, se fac noi si noi cercetari, tocmai pentru optimizarea rezultatelor.

Vezi mai jos, principalele vitamine, dar si alimentele care le contin, pentru stoparea caderii pretioasei noastre podoabe capilare. Foloseste-le si tu pentru un par sanatos si stralucitor.

Vitamina H - Cunoscuta in mod popular si ca Biotina, este esentiala pentru cresterea sanatoasa a parului si unghiilor, dar si pentru scalp; este parte a complexului B de vitamine si previne caderea parului si aparitia parului grizonat.Alimentele care ne furnizeaza Biotina: drojdia, galbenusul de ou, laptele.

Fierul - Pe langa anemie, lipsa fierului in dieta ta, duce si la subtierea firului de par. Alimentele bogate in fier: pudra de cacao si ciocolata, ficatul, dovleacul copt, caviarul, rosiile uscate la soare, semintele de floarea-soarelui, caisele uscate.

Vitamina A - Este un antioxidant esential, al carui rol este de a pastra uleiurile naturale in scalp, mai ales ca un scalp sanatos inseamna si un par sanatos. Alimentele care contin vitamina A: ouale, laptele, legumele, carnea de pasare, pestele, carnea.

Vitamina E - Este raspunzatoare pentru circulatia buna din corp si implicit pentru un scalp si o piele sanatoasa; astfel, foliculii parului tau vor beneficia din plin de nutrientii si oxigenul adus prin circulatia sangelui. Vei gasi vitamina E in urmatoarele alimente: legume verzi, uleiuri vegetale, fasole si nuci

Vitamina C - Este printre cei mai buni si eficienti antioxidanti, tocmai de aceea mentine atat sanatatea parului, cat si pe cea a pielii. Alimentele in care se gaseste: majoritatea fructelor si legumelor.

Cinci sfaturi rapide ca sa ai un par mai viguros si mai frumos

Nu toate putem avea o podoaba capilara perfecta, desi multe dintre noi viseaza la un par lung, des, sanatos si viguros. Desi pare misiune imposibila, trebuie sa stii ca si tu poti avea un par mai viguros si cu un aspect mai sexy, daca stii exact cum sa ai grija de el. Iata ce ar trebui sa eviti si ce ar trebui sa faci ca sa ai un par de invidiat.

1. Balsamul potrivit. Daca ai firul de par subtire evita sa folosesti un balsam ultrahidratant care ingreuneaza parul si ii ia din volum. Opteaza mai bine pentru un balsam spray leave-in, deoarece vei obtine acelasi efect de restructurare a firului de par, dar fara sa ii iei din volum.

2. Sampon uscat. Gasesti acest tip de sampon la flacoane asemanatoare celor de spray. Pentru a obtine mai mult volum cand iti cureti parul, tot ce trebuie sa faci este sa iti apleci capul in fata si sa pulverizezi samponul la radacina parul.

3. Volum de la uscare. Cand iti usuci parul, tine radacinile ridicate cu ajutorul degetelor, astfel vei capata mai mult volum.

4. Renunta la fixativ. Prea mult fixativ nu iti ofera volum, ci dimpotriva iti ingreuneza firul de par. Fii atenta cand aplici fixativul. Trebuie sa o faci de la o distanta potrivita, circa 20 de centimentri si sa o faci exclusiv la radacini, ca sa capeti volum.

5. Volum prin culoare. Cateva suvite si un joc de culori pot oferi iluzia unei podoabe capilare bogate si a unui volum impresionant. Totusi, asa ceva nu se poate realiza acasa asa ca daca iti doresti un astfel de volum mergi la un salon profesionist.

5 metode babesti de infrumusetare care iti asigura un look impecabil

Mamele zilelor noastre detin un intreg arsenal de produse pentru a se infrumuseta, insa nici bunicile noastre nu erau mai prejos. Diferenta dintre noi si ele este una simpla insa, deoarece in timp ce noi ne intrecem in produse chimice, ele foloseau metode naturale pentru a arata bine.
Trucurile “babesti” folosite de doamnele experimentate ale familiilor erau prietenoase cu finantele, dar si foarte eficiente, motiv pentru care din ce in ce mai multe mame ale secolului XXI au inceput sa apeleze la ele.
Iata o serie din metodele pe care le poti prelua de la bunici:
1. Legume pe faţă – Exista o serie de legume si fructe proaspete care pot face minuni cu pielea ta. Castravetii, de exemplu, au un efect miraculos asupra ochilor, iar cartofii sunt foarte buni pentru umflaturi, cearcane si inflamatii. Varza, are si ea o contributie benefica asupra corpului, fiind foarte potrivita pentru tonifiere.
2. Lenjerie de satin – Generatii intregi de bunici le-au sfatuit pe fiicele si nepoatele lor sa cumpere lenjerie de satin intrucat acest material este mai moale si mai delicat decat bumbacul. Nu exista studii care sa confirme efectele extraordinare pe care le are satinul asupra pielii, insa doamnele care il prefera vor avea mai putine sanse de a capata riduri sau urme.
3. Agrafe – Adio, placa! Bunicile obisnuiau sa foloseasca vechile agrafe de par pentru a-si crea un look sofisticat si elegant. In mod sigur iti amintesti si tu cartonul galben in care erau insiruite accesoriile de strans parul si cocul ingrijit pe care si-l facea bunica in fiecare zi.
4. Impotriva cosmeticelor cu alcool – Bunicile au repetat, parca, la nesfarsit sa renuntam la produsele cu mult alcool deoarece acestea usuca pielea si o irita.
5. Vaselina cosmetica – Nimic nu se compara cu vaselina cosmetica in momentul in care vine vorba despre hidratarea pielii. Incearca s-o folosesti in fiecare seara, inainte de culcare si vei vedea ca efectele apar intr-un timp record. Daca iti este teama sa nu murdaresti asternuturile, poti sa apelezi la manusi din bumbac imediat dupa aplicare.
In cazul in care ai observat ca exista metode eficiente pe care bunica ta le folosea pentru a-si sublinia frumusetea, nu ezita sa le folosesti. Nu conteaza pretul sau faptul ca nu sunt de firma, ci efectele pe care le au asupra infatisarii tale. Nu in ultimul rand, testeaza orice produs pe o mica bucatica de piele inainte de o aplicare completa, pentru a tine sub control eventualele iritatii.

Trei metode naturale ca sa-ti creasca parul mai repede

Uneori, fetele vor o schimbare de imagine si cea mai frecventa solutie este sa-si tunda parul. 
De multe ori insa incantarea nu tine prea mult si intervine regretul.

Daca te regasesti in aceasta situatie si nu stii ce sa faci ca sa-ti creasca parul mai repede, noi avem raspunsul la problema ta. Iata cateva tratamente naturale care te vor ajuta sa determini cresterea parului. In plus, le poti incerca singura acasa.

Aloe Vera este o planta care ajuta la curatarea scalpului si la mentinerea acestuia hidratat. In comert se gaseste aloe vera sub forma de gel; tot ce trebuie sa faci este sa amesteci samponul cu acest gel si sa-ti speli parul cu el. De asemenea, poti combina putin ulei de migdale cu gel de aloe vera ca sa-ti grabesti cresterea parului.


Schinduful sau fanul grecesc, asa cum este cunoscut in limba romana, este o planta care ajuta la ingrosarea firului de par si se gaseste sub forma lichida si sub forma de pudra. Schinduful in baza lichida poate fi folosit in locul balsamului cu care iti clatesti parul dupa fiecare spalare. Mai mult, schinduful sub forma de pudra poate fi amestecat cu lapte de cocos, iar pasta omogena este o masca perfecta, cu actiune asupra scalpului.

Rozmarinul te ajuta sa previi caderea parului si stimuleaza radacina parului, astfel incat sa grabesti procesul de crestere a firului de par. Fierbe rozmarinul si clateste-ti parul cu apa aceea, dar dupa ce devine calduta, pentru ca apa fiebinte usuca firul de par.

Ginko Biloba este o planta care ajuta la curatarea scalpului si care stimuleaza cresterea parului. Fierbe planta si clateste-ti parul cu acea apa.

Uleiul de floarea soarelui este util pentru a-ti face masaj la scalp, pentru ca stimuleaza circulatia sangelui si astfel determina cresterea parului. Tine minte ca trebuie sa clatesti foarte bine parul dupa ce ti-ai facut masaj, pentru ca risti sa ramai cu ulei in cap si sa ai un par gras.

Coafuri de vara pentru fete grabite 
Sezonul acesta se poarta coafurile simple, dar fabuloase, asa ca indiferent cat de putin timp ai la dispozitie pentru a te aranja, vei putea sa arati intotdeauna stralucitoare, folosind ideile noastre.
Cocuri ravasite, suvite rasucite, impletituri lejere si cozi rebele,toate sunt la moda in acest sezon si, accesorizate asa cum trebuie, arata uimitor. Uita de coafurile complicate si bine fixate si opteaza pentru un look inventiv, lejer, care sa iti puna in evidenta tineretea.

Iata care sunt look-urile noastre preferate:

Jill Stuart ne tenteaza in sezonul cald cu o coafura ultralejera.Trebuie doar sa iti faci o carare intr-o parte si sa fixezi cu o clama o suvita de par, astfel incat sa iti pui in evidenta chipul.

Stella McCartney propune cocul de balerina pe post de coafura ideala pentru vara. Usor de facut si de purtat, acest coc iti dezvaluie trasaturile fetei si este ideal atunci cand ai parul nespalat sau gras.

Marc Jacobs vine si el cu o propunere facila si inedita – Coada prinsa de doua ori. Ai nevoie doar de doua clame mai mari, eventual intr-o nuanta contrastanta cu cea a parului tau. Cu prima clama iti prinzi parul sus, intr-o coada de cal, iar cu a doua clama prinzi coada de cal pe ceafa, astfel incat intre cele doua clame sa se formeze o bucla. E o idee simpla si perfecta pentru zilele calduroase de primavara.

Tracy Reese aduce din nou in atentia publicului larg coafurile retro. Initial trebuie sa iti faci o carare intr-o parte. Din portiunea mai lata se trage o suvita care se rasuceste pe degete si se fixeaza cu o agrafa. Este o coafura simpla si de efect care se face in maximum 3 minute, deci e ideala pentru fetele grabite.

Cea mai simpla coafura de vara posibila vine de la Emilio Pucci si este o coada de cal, prinsa jos, pe ceafa, cu o esarfa intr-o nuanta puternica.

Afectiuni tratate cu ULEIUL DE MASLINE

ULEIUL DE MASLINE           
 De sute de ani, uleiul de masline este recunoscut ca leac pentru multe boli si remediu pentru multe suferinte. MediculIoan Nedelcu, specialist în boli dermatologice la Spitalul Elias din Bucureşti vă învaţă ce întrebuinţări puteţi da uleiului de măsline extravirgin. Astfel, specialistul vă pune la dispoziţie 20 de reţete ce vă pot ajuta în ameliorarea unor afecţiuni, precum şi remedii utile în cosmetică. 
1. Paradontoza
Prin masarea periodică a gingiilor cu ulei de măsline s-a observat că este mult diminuat pericolul parodontozei. Folosiţi ulei de măsline de trei ori pe zi.
2. Ulcerul duodenal
Se bate un albuş de ou prospăt cu o linguriţă de zahar pudră şi o lingură de ulei de măsline până se face cremă. În fiecare dimineaţă se consumă acest amestec pe stomacul gol timp de 10 zile.
3. Gastrita
O lingurita de ulei de măsline extravirgin luată înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei.
4. Constipaţia
Dacă se consumă o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lamâie sau cafea se previne constipaţia.
5. Balonări şi arsuri la stomac
Folosiţi 250ml de ulei de masline presat la rece, 1 kg de miere de albine şi 4 lamâi trecute prin maşina de tocat carne. Se amesteca totul şi se ţine în borcane la frigider. Se iau 3 linguri pe zi, cu 30 minute înaintea meselor.
Cura cu salata de pătrunjel este de asemenea eficientă. Se mănâncă zilnic, timp de două săptămâni o legatură de patrunjel tăiat mărunt, la care se adaugă puţin ulei de măsline şi puţină lămâie. Este şi un detoxifiant excelent alorganismului
6. Eliminarea pietrelor de la vezica biliară
Reţeta 1: Folosiţi 200 grame de ulei de măsline, un gălbenuş de ou, zeama de la o lămâie, 40 ml. coniac natural de bună calitate, 1 linguriţă de zahar, miere naturală. Se amestecă şi se bea cu înghiţituri rare. Staţi apoi culcat pe partea dreapta, cu picioarele la piept. Urmariţi-vă scaunul şi veţi observa că aţi eliminat pietricele.
Reţeta2 : Folosiţi 250 ml ulei de măsline. Cantitatea se bate puternic cu zeama de la trei lămâi până ce uleiul devine lăptos. Beţi acest amestec două zile la rând.
7. Eliminarea pietrelorde la bilă
Se râşnesc seminţe uscate de pepene roşu. Timp de 10 zile, dimineaţa pe nemâncate se ia o linguriţă din pulberea obţinută împreună cu o lingură de ulei de măsline presat la rece şi se stă culcat pe partea dreaptă 20 minute. Tratamentul durează 3 luni, câte 10 zile pe lună.

8. Probleme hepatice sau biliare
Se pot lua 1-2 linguri de ulei dimineaţa înainte de masă sau 1-2 linguri de ulei înaintea fiecărei mese. Este recomandat ca după înghiţirea uleiului să se stea culcat o jumatate de oră pe partea dreaptă.
Daca medicul constată ca pietrele sunt destul de mici pentru a putea fi eliminate fără să se blocheze, se amestecă o jumătate de ceaşca de ulei de măsline cu o jumătate de ceaşca cu suc de lămâie sau grapefruit şi se bea seara înainte de culcare. Dimineata se bea ceva fierbinte şi apoi e posibil ca pietrele să fie eliminate. Alteori se poate posti două zile înainte, bând suc de mere din două în două ore, iar în cea de a doua seară se bea amestecul de ulei şi suc de lămâi. Astfel se va curăţa vezica, se vor dizolva sau elimina pietrele mici.
9. Artroza
Se toarnă ulei de măsline peste frunze tinere de nuc şi se lasă timp de 3-4 ore, după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav. Masajul cu ulei de măsline şi suc de lămâie este şi el eficient. Încălziţi pe foc un amestec de ulei de masline şi suc de lămâie, apoi masaţi-vă cu el articulaţiile dureroase. Aplicaţi un bandaj şi lăsaţi-l şi peste noapte.
10. Reumatismul
Se fierb 10 minute: o ceapă mare tăiată fin, 4 linguri de ulei de măsline, 150 ml apă şi 40 grame untură nesărată. Se bea foarte caldă mai multe seri la rând. După două ore, la culcare, se bea un decoct de cruşin (o linguriţă la cană, fiert 3 minute). Tratamentul se face o dată pe an, timp de 7 zile. Se pun opt linguri de piper negru măcinat într-un litru de rachiu tare şi se lasă la macerat 5-7 zile. Se filtrează şi se masează cu această soluţie zonele dureroase de 2-3 ori/zi.
11. Ciocuri pe coloană
Alifia de sânziene: 20 grame de plantă uscată, bine mărunţită se pun la macerat timp de 12 ore în 30 mililitri spirt sanitar, într-un borcan închis ermetic. Se adaugă 200 ml ulei de măsline şi se ţine în „bain marie" timp de 3 ore, agitând vasul din când în când. Se lasă în repaus trei zile, după care se filtrează.
După filtrare, se pune într-un vas pe foc şi se adaugă 50 grame ceară de albine, amestecându-se continuu până se topeşte. După răcire, se păstrează la rece. Se fac fricţionări de-a lungul coloanei vertebrale în fiecare seară.
12. Arsuri
Uleiul de măsline s-a dovedit eficient pentru calmarea arsurilor. Se combină cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat.
13. Ten deshidratat
În cazul tenului obosit şi uscat, uleiul de măsline se foloseşte sub formă de comprese călduţe pe pomeţi, pe frunte sau tâmple.
După câteva minute, compresele se înlătură şi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Sunt suficiente câteva asemenea proceduri pentru ca tenul să îşi recapete strălucirea. Uleiul înmoaie pielea, hidratează, regenerează şi ajută la îndepărtarea impurităţilor.
14. Creme antirid
Pentru tenul ridat şi uscat este recomandată o mască dintr-un ou crud bătut bine, o lingură cu
miere şi o lingură cu ulei de măsline. În acest amestec se poate adauga şi puţin suc de fructe sau legume - lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă de trei ori pe săptămână. Efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor are şi masca din ulei de măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod.
15. Tonifierea tenului
Se amestecă o lingură cu ulei de măsline şi suc de castravete. Se adaugă argilă până se obţine o pastă care se aplică pe faţă în strat subţire timp de 20-30 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Daca tenul este foarte uscat, doza de ulei poate fi mărită. Pentru hidratare, uleiul de măsline se poate combina cu argilă şi gălbenuş de ou. Pentru ca măştile să îşi facă efectul, trebuie repetate o dată la două zile.
16. Pete maronii
Amestecaţi bine o lingură de mălai cu un sfert de linguriţă de pudră din coaja de portocală (se poate realiza din cojile uscate de la o portocală, măcinate fin într-o râşniţă de cafea), o lingură de
lapte bătut şi o linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe faţă şi pe decolteu, lăsând-o să acţioneze până când începe să se usuce. Masaţi uşor pielea cu degetele, până când devine strălucitoare. Clătiţi faţa mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă cât mai rece. Veţi îndepărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedă şi catifelată.
17. Masca pentru ten gras
Amestecaţi bine o linguriţă de mălai cu câteva picături de zeamă de lămâie verde, jumătate de linguriţă de lapte şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe piele, lăsând-o să acţioneze o jumătate de oră. Clătiţi din abundenţă cu apă călduţă.
18. Contra acneei
Comprese cu ulei de măsline: încercaţi amestecul urmator: ulei de masline virgin, plus 100 de picături de ulei aromat de lavandă (ulei esenţial, nu industrial). Se amestecă bine şi se aplică pe coşuri sub formă de comprese sau se fricţionează uşor. Primele efecte apar după câteva zile.
19. Mâini şi unghii
Pentru a va întări unghiile, înmuiaţi-le timp de 10 minute în ulei de măsline căldut, o dată pe săptămână. Ele vor deveni mai puţin casante. Aceasta practică are meritul de a reduce cuticulele.
Dacă aveţi mâinile uscate, roşii sau crăpate, încălziţi puţin ulei de măsline într-un bol la cuptorul cu microunde (atentie, uleiul de măsline nu trebuie sa fiarba!). Înmuiaţi-vă mâinile timp de 15 până la 20 de minute, o data la două zile şi pielea se va calma. Pentru a avea mâini cu pielea fină, masaţi-le cu ulei de măsline amestecat cu o linguriţă de zahăr.
20. Îngrijirea părului
Uleiul de măsline conferă strălucire părului uscat şi deteriorat. Pentru acest tip de păr este indicată o mască hidratantă pregatită dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură cu ulei de măsline. Părul se masează cu acest amestec cu 20 de minute înainte de baie. Uleiul de măsline trebuie folosit însă în cantitaţi mai mici, pentru ca în exces poate provoca o uşoară îngrăşare a părului. Contra căderii părului se fac frecţii ale pielii capului cu ulei seara, timp de 10 zile.
                                                                           

Alchimia albinelor - Un miracol

Mierea Binefacerea lui Dumnezeu - Un miracol !
Să facem mai întâi puţină istorie...E bine să ştiţi că albina a apărut pe pământ înaintea omului. Arăta ca o larvă şi se hrănea cu ferigi. Apoi treptat, când flora s-a dezvoltat, i-au crescut aripi şi a început să zboare pe flori, să adune nectar. Dar ea a funcţionat dintotdeauna ca un adevărat laborator zburător, care adună acest nectar şi polenul pentru a-şi hrăni urmaşii. Noi oamenii, o jefuim. S-au găsit desene pe pereţii peşterilor din Spania, datând din epoca de piatră, ce ilustrează modul în care oamenii preistorici culegeau fagurii de miere folosindu-se de fum. Albina a memorat în codul ei genetic că fumul reprezintă pericol. Când simt fum, albinele îşi umplu guşile cu miere de rezervă şi pleacă. Când guşile sunt pline, nu-şi mai pot îndoi abdomenul să înţepe. De aceea, unii apicultori, mai puţin experimentaţi, afumă când umblă în stup. 

În Egipt şi în India antică mierea era considerată un dar al zeilor. Se pare că mana care a fost dată poporului în drum spre Ţara Canaanului era de fapt miere. Sf Ioan Botezătorul s-a hrănit în deşert cu miere. Soldaţii din India antică primeau înainte de luptă o punguţă de piele plină cu miere care se lega la brâu. S-au găsit papirusuri care îndeamnă la consumul de miere pentru că . Elevii din Egiptul antic, ce primeau în raţia lor miere, erau mai sănătoşi şi puteau învăţa mai bine decât ceilalţi. Nu era doar un aliment extraordinar de hrănitor şi energizant, ci şi un antiseptic şi un conservant de excepţie. Trupul lui Alexandru Macedon a fost îmbălsămat într-un sicriu cu miere şi propolis. Mai târziu, în Evul Mediu, aproape toate mănăstirile aveau stupine, iar ţăranii ce aveau casă pe pământul mănăstiresc erau obligaţi să plătească o danie în miere şi mai ales ceară, pentru fabricarea lumânărilor. Documentele amintesc existenţa unei ceri verzui în Moldova , care nu scotea fum la ardere, din care se făceau lumănări ce ardeau în palatele dogilor din Veneţia . Dar să revin la întrebarea dumneavoastră. De ce toată această faimă ? Ei bine, pentru că mierea conţine toate vitaminele, mineralele, enzimele cunoscute vreodată în lumea medicală. Are toţi aminoacizii esenţiali cunoscuţi, ceea ce o face o hrană proteică de excepţie, are glucide şi chiar hormoni. Sunt foarte multe asemănări între organismul uman şi produsele stupului. Dacă Dumnezeu ar vrea, ar putea crea un om din substanţele care se găsesc în stup, pentru că toate se regăsesc şi în corpul uman. Inclusiv hormonii, care sunt de o asemănare uluitoare cu cei umani şi care nu au nici o contraindicaţie sau efect negativ, faţă de cei de sinteză. Doar că, evident, consumarea produselor cu potenţial hormonal trebuie făcută numai sub îndrumarea unui specialist. În plus, mierea este perfect igienică, antiseptică şi un antibiotic de excepţie. Orice microb, inclusiv agentul patogen al ciumei bubonice, care în Evul Mediu a distrus oraşe intregi, dacă stă în miere, este ucis. În miere, bineînţeles într-una de calitate, nu rezistă nici un microb. Ştim că petreceţi nenumărate ceasuri în stupină, pentru a studia viaţa albinelor. Povestiţi-ne şi nouă câte ceva din ceea ce aţi observat mai interesant la ele.

După ce a ieşit din celula ei, albina rămâne în stup ca albină tânără, ca mamoş, adică doică pentru larve, pe care le hrăneşte cu lăptişor de matcă secretat de nişte glande din cap. În primele trei zile hrăneşte toate larvele, apoi lăptişor de matcă, care este hiperestrogenic şi dezvoltă caracterele feminine, primeşte numai regina , iar albinele şi trântorii primesc altfel de hrană care duce la androgenizare, adică la dezvoltarea caracterelor masculine. Este o determinată de hrana pe care o primesc, pentru ca fiecare albină să fie pregătită pentru rolul pe care îl are în cadrul coloniei. Albinele obişnuite trebuie să producă miere. La început, pleacă în căutarea nectarului albinele cercetaşe. Zboară în arii concentrice, largi de până la 6 km, apoi se întorc şi execută un dans deasupra urdinişului, un dans ce explică în ce direcţie se află sursa, cât de bogată e, cam care este distanţa şi alte repere. Cel care a descifrat dansul albinelor cercetaşe a primit premiul Nobel. Apoi pleacă celelalte albine, adună cu limba nectarul de pe flori şi când umplu guşile cu nectar se întorc spre casă. Încă de pe drum albina începe prelucrarea acestui nectar, secretă nişte enzime care dau valoare mierii şi care o deosebesc de zahăr. În stup, depune în ramă acest nectar care este foarte lichid. În cursul nopţii albinele lucrătoare se aşază într-o anumită ordine şi încep să bată din aripi în timp ce altele iau nectarul dintr-o celulă şi-l mută în alta şi iar şi iar, până ce acest aer încărcat cu vaporii din nectar iese prin urdiniş. Se numeşte vânturare. Mierea vânturată natural de albine este densă, ajunge la o consistenţă de maximum 18% apă şi conţine foarte multe enzime, căci la fiecare mutare în altă celulă i se mai adaugă enzime, mai ales inhibină, care este un antioxidant redutabil. Cu cât o miere este mai vânturată, cu atât este mai bogată în enzime. La final, albinuţele tinere depun pe fiecare celulă o peliculă de ceară, o căpăcesc. Atunci când fagurele este căpăcit 2/3 din suprafaţă, mierea e bună de recoltat. Ca să închei răspunsul la întrebarea pe care mi-aţi pus-o, pentru un kilogram de miere albina trebuie să aducă în stup 4 litri de nectar, din care jumătate este apă, ce va fi vânturată.


Cum ne putem da seama că mierea pe care o cumpărăm este de calitate? Cel mai sigur indiciu este greutatea. O sticlă de un litru ar trebui să aibă 1,450 kg miere. Cam asta e densitatea mierii faţă de apă. Apoi este gustul, dar gustul mai poate înşela. Există mieri drese cu zahăr fiert cu plante, din care lipseşte polenul. Urmele de polen din miere sunt un indicator categoric al plantelor din care provine mierea, dar numai specialiştii cu aparatele lor pot depista dacă mierea e falsificată. Apoi, important de ştiut, mierea cristalizează. Dacă sunt cristale mari, ca sarea grunjoasă, mierea e bună, dar a avut cam prea multă apă, deci albinele n-au mutat-o de suficiente ori din celulă în celulă, prin urmare, nu i-au adăugat suficiente enzime. Mierile bine vânturate sunt mai onctuoase, au cristale mai mici, mai finuţe. Nu ar trebui cumpărată mierea care stă pe tarabe în plin soare. Aceea are cu 40%mai puţine calităţi. Mierea este creată de albine la întuneric, ea nu trebuie expusă luminii solare, ci doar la lumina încăperii şi la o temperatură constantă , ce nu depăşeşte sub nici o formă 40 de grade. Unii stupari ştiu că oamenii se feresc de mierea zaharisită, fiindcă suspectează că e făcută cu zahăr. Nimic mai fals. Totusi, ca să-şi vândă mai bine marfa, ei o fierb la 90 de grade, ca să nu mai cristalizeze. Ca gust, devine un pic mai bună, dar pierde enorm în calitate. La acea temperatură toate enzimele sunt distruse, mierea rămâne doar un zahăr lichid. De aceea, mierea nu se pune nici în ceaiul fierbinte. Toate mierile bune zaharisesc după câteva luni, deci dacă vreţi să fiţi sigur că luaţi o miere naturală, cumpăraţi una zaharisită. O altă metodă de a testa mierea este întoarcerea borcanului cu fundul în sus. Înăuntru trebuie să se creeze o bulă de aer în formă de pară. Dacă bula urcă repede spre fundul borcanului, înseamnă că este o miere cu multă apă în ea, deci nevânturată suficient. Bula trebuie să urce lent, ceea ce arată că mierea este coaptă, maturată, bună de consum şi vânturată natural, de către albine, deci culeasă când fagurii au fost căpăciţi pe trei sferturi. Uneori, stuparii, pentru a grăbi producţia, recoltează mierea înainte să fie căpăciţi şi o scot la soare în butoaie să mai evapore din apă, pentru a elibera fagurii mai repede, pentru o nouă miere.. Mierea obţinută astfel este mai lichidă şi foarte săracă în enzime. 

Ce alte produse ale stupului folosiţi în cadrul tratamentelor pe care le recomandaţi ? O colonie produce, desigur, mult mai multe lucruri decât miere. Lăptişorul de matcă este un fel de vitamină naturală, cel mai energizant aliment care a fost creat vreoată de lumea vie. Nu există ceva mai energizant. Se administrează cu prudenţă, în functie de afecţiune şi niciodată la voia întâmplării. Polenul, elementul mascul al florii, este un rezervor de acizi ribo şi dezoxiribonucleici. Are o valoare colosală în alimentaţia şi medicaţia umană. Este un aliment impresionant de complet, conţine toţi aminoacizii esenţiali şi neesenţiali, care îl transformă într-o hrană proteică absolut completă. Polenul este adus pe picioruşe, descărcat de alte albine, aşezat în faguri, îmbunătăţit cu enzime, frământat cu puţină miere şi apoi bătut şi lipit în celulă cu capul, cu mişcările berbecului. Masa proteică ce se creează se numeşte păstură. Viitorii trântori primesc ca hrană şi păstură. Are o valoare biologică mai mare decât polenul simplu, pentru că este suplimentată cu enzime. Un grăunte de polen are 2 învelisuri, exină şi intină, şi nucleul care este cel mai valoros. Unii oameni mănâncă polen degeaba pentru că, datorită unor deficienţe, sucurile gastrice nu pătrund intina şi nu pot dizolva nucleul, ca atare substanţele nu se asimilează. Păstura este un polen care, în condiţiile de umiditate şi căldură din stup, suferă un proces controlat de fermentare care face ca nucleul să iasă din intină, devenind sută la sută asimilabil. Căpăceala de pe faguri are şi ea o importanţă medicală mare, căci conţine un antibiotic extrem de important în bolile aparatului respirator, care este însă distrus imediat de soare. Căpăceala trebuie extrasă într-o încăpere unde nu intră soarele şi depozitată în vase cu pereti opaci.

Propolisul este o răşină pe care albinele o recoltează de pe mugurii unor arbori. O depozitează pe picioarele din spate, o aduc în stup, unde este descărcată de către alte albine. Uneori procesul durează şi două zile. Rolul major al propolisului este de a fi principalul medicament cu care se menţine sănătatea coloniei.. Cu el se lipesc ramele între ele, se astupă crăpăturile stupului. Substanţele volatile care se evaporă din propolis menţin sănătatea coloniei. Apilarnilul, este un triturat larvar din larvele de trântori, recoltate în a noua zi de stadiu larvar. Bătrânii din Ardeal îl numeau lapte de taur. Este practic un concentrat de hormoni steroidieni, substanţa care stă la baza tratamentului făcut de cabinetul nostru în bolile autoimune. Mai există ceara, care este folosită în cosmetică, are aplicaţii medicale şi multe aplicaţii industriale. Dar şi veninul, arma de apărare a albinei, din care s-au obţinut extracte standardizate, cu efecte pozitive în tratarea artritelor, poliglobuliilor, a reumatismelor şi bolilor autoimune. Câtă miere avem voie să mâncăm? Ar trebui consumate zilnic1-3 grame pe kilogram corp, ceea ce înseamnă cam 120 de grame la o persoană de 60 de kg. O linguriţă de miere aşa cum o scoatem din borcan are cam 12 grame. În timpul copilăriei este însă indicată o doză mai mare. Copiii au un consum mai ridicat de energie, ard mai multe calorii. Din păcate, deseori medicii spun că consumul de miere de către copii produce botulism. În România sunt mii şi mii de stupari, n-am văzut niciodată copilul unui stupar bolnav de botulism. Neînţelegerea provine din faptul că produsele apicole au fost asimilate produselor animale, iar produsele de origine animală pot provoca botulism copiilor. Ce tipuri de boli pot fi vindecate cu produse apicole? Absolut toate. Produsele apicole intervin inclusiv în cancere. Am avut markeri tumorali negativaţi prin apiterapie. Mierea şi derivatele au capacităţi antitumorale, antivirale, combat toate tipurile de anemie şi, în anumite dozări, ajută imens în leucemii. 
Hepatitele virale sau autoimune, cele toxice, cirozele pot fi vindecate apiterapeutic. Avem cazuri unice în lume în care hepatita virală C a fost negativată. Este un caz pe care, de altfel, l-am prezentat într-o conferinţă internaţională de apiterapie. Efecte foarte importante au şi în tratarea bolilor autoimune. Avem singurele cazuri de vindecare din lume. Apiterapia, prin corticosteroizii pe care îi conţine, înlocuieşte perfect corticoterapia de sinteză, însă fără dezavantajele şi efectele secundare ale acesteia. Produsele apicole ajută la fixarea calciului, care nu are nevoie doar de vitamina D2, ci de încă 22 de elemente, minerale, vitamine, enzime şi hormoni pentru a deveni bioactiv. Multe fete tinere care au ovare polichistice sunt de fapt hipocalcemice. Multe mămici hipocalcemice dau naştere unor copii ce fac bronşite astmatiforme de mici. Bolile autoimune nu se vindecă până ce calciul nu ajunge la valori normale or corticoterapiile de sinteză spală calciul. Apiterapia vindecă infertilitatea, fibroamele, chisturile ovariene, dar şi endometrioza (noi avem singurele cazuri din Europa vindecate fără operaţie). Unde puteţi fi găsit de cei care vor să încerce produsele dvs? Mă găsesc în comuna Bălăneşti nr 336 din Jud Gorj, aproape de Târgu Jiu. Centrul medical se numeşte Apiregia Imunostim, cuprinde mai multe laboratoare, în care creăm produsele. Dintre ele, 48 sunt deja autorizate ca suplimente alimentare. În curând vom avea şi laborator propriu de analize medicale, căci nu oferim nici un tratament până nu vedem diagnosticul clar. Iar stupina noastră se află pe un deal cu un nume predestinat, Dealul Prisăcii. Este un deal cu o floră spontană completă. De primăvara, de când înfloreşte alunul, salcia, cornul, până toamna tarziu, cu tot felul de floricele. Mai mult decât atât, în apropierea stupinei creşte o orhidee foarte rară, care seamănă perfect cu o tijă pe care s-a aşezat o albină. Oamenii din zonă îi spun albinuţă." 

 Ipoteza sau Realitate ? Bine de tinut minte !
Vaccinarea poate produce Cancer ?
La ora actuala, exista doua mari tipuri de celule folosite in productia vaccinurilor: celule de provenienta animala (rinichi de maimuta, embrion de pui, etc.) si celule de provenienta umana. Referitor la celulele de provenienta umana, se stie ca, in mod normal, acestea nu supravietuiesc in afara corpului omenesc. Celulele umane utilizate in productia de vaccinuri sunt asa-numitele celule “nemuritoare“. Acestea sunt, de fapt, celule… canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile sa supravietuiasca in vitro si sa se divida fara limita de timp si spatiu. 
     In prezent, se stie ca inductia cancerului este un fenomen care porneste de la o singura celula si cao singura unitate functionala de ADN strain in celula-gazda poate induce transformarea celulara maligna. Altfel spus…principiul de baza al vaccinarii poate induce…cancerul in organismul celui vaccinat!!! O confirmare a acestor adevaruri este descoperirea, in anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) in vaccinul anti-polio oral “Sabin”, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit ca si vaccinul anti-polio “Salk” (varianta administrata pe cale injectabila) este contaminat, deoarece virusul a supravietuit formaldehidei folosite pentru inactivare. Cercetatorii americani Sweet si Hilleman de la Merck Institut, care au facut descoperirea, afirma ca toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost gasite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimutei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio. Confirmarea rolului oncogen – adica cancerigen – al acestui virus a venit in momentul in care genomul viral SV40 a fost descoperit in tumori maligne diverse ale adultilor injectati cu vaccinul anti-polio in copilarie. 

Toate vaccinurile sunt ...periculoase ? 

O marturie cutremuratoare a unui cercetator in vaccinuri care a lucrat mai bine de 10 ani in laboratoarele unor mari companii farmaceutice din SUA: "Din punctul meu de vedere, toate vaccinurile sunt… periculoase. Din mai multe motive. Implica sistemul imunitar uman intr-un proces care tinde sa compromita imunitatea. Pot sa provoace boala pe care, teoretic, ar trebui sa o previna. Pot cauza alte boli in afara celor pe care trebuie sa le previna."
     "Oamenii cred ca aceste laboratoare, locuri de fabricare sunt cele mai curate din lume. Si asta NU este adevarat. Contaminarea apare tot timpul. Obtii tot felul de chestii care ajung in vaccinuri."

     "De altfel, multi oameni nu stiu ca unele vaccinuri contra poliomelitei, rubeolei, hepatitei A sau pojarului au fost facute din tesuturi de la fetusi umani… avortati."

       Iată întrebările la care nimeni nu vrea să vă răspundă:
     • De ce sunt copiii cei care trebuie să primească cei dintâi un vaccin… experimental?
     • Ce va face statul în cazul în care copiii şi femeile însărcinate vor fi lezate, vor avea de suferit?
     • De ce în SUA şi in Comunitatea Europeană (deci şi în România) se acordă imunitate totală în faţa legii, împotriva oricăror plângeri în instanţă care ar putea rezulta în urma vaccinării? Adică de ce s-a decis că nimeni nu răspunde de efectele vaccinurilor?
     • De ce se impune vaccinarea obligatorie când riscurile bolii sunt mici, iar riscurile vaccinării sunt enorme?
     • Cum poate fi impusă vaccinarea obligatorie când etica medicală şi legile ţării prevăd pentru orice tratament medical, consimţământul informat al pacientului? Copiii nu pot merge la şcoală sau la liceu dacă nu au vaccinurile făcute!!! V-a informat cineva corect şi v-a cerut acordul să vă vaccinaţi copiii?
     • De ce nu există nicio organizaţie care să controleze conţinutul vaccinurilor la firmele producătoare? De ce li s-a interzis oficial specialiştilor noştri de la Institutul Cantacuzino să vorbească cu presa?
Din punct de vedere istoric, vaccinarea este una dintre cele mai mari erori ale medicinei! Statisticile secrete sau puţin mediatizate arată clar că eradicarea bolilor infecţioase nu a avut nicio legătură cu campaniile de vaccinare în masă a „prostimii” neinformată şi manipulată .

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a efectuat între 1968 şi 1971 un foarte mare studiu asupra vaccinului în India. În această ţară au fost vaccinaţi contra TBC-ului  364.000 de oameni. Rezultatul? În zona în care s-a efectuat campania de vaccinare, şi deci unde conform „logicii“ stupide a experţilor, TBC-ul ar fi trebuit să fie eradicat, au avut loc… mai multe îmbolnăviri şi decese decât în zonele Indiei în care populaţia nu a fost vaccinată…Şi asta lăsând complect la o parte efectele secundare şi afecţiunile provocate de către „minunea secolului“ săracilor indieni traşi în ţeapă.  OMS a încheiat studiul cu concluzia că eficacitatea vaccinării a fost de 0 (zero) procente. 

Dosare secrete: depopularea platenei cu ajutorul vaccinurilor ?   

Să începem dezvăluirile de aici, de acasă, din România în care azi la Iaşi a mai murit o femeie – avea doar 29 de ani – după bărbatul mort ieri tot în Iaşi – 60 de ani – diagnosticaţi cu…Gripă Porcină, sau gripă nouă!!! 122 de morţi şi peste 7000 de îmbolnăviri din toamna lui 2009 până acum…acesta este bilanţul românesc al gripei porcine!!! O Românie în care autorităţile, în frunte cu  medici de renume şi aproape credibili…se jură ca trebuie să ne trimitem fetiţele la vaccinat, să nu cumva să facă cancer de col uterin!!! Deschidem azi un nou dialog naţional menit să informeze, să pună pe gânduri şi să ajute la luarea unor decizii…uneori este vorba de decizii „de viaţă şi moarte” deci…mare atenţie!!!
     Bill Gates, unul dintre cei mai influenti si sigur cel mai bogat om de pe planeta a spus, avem declaratia lui in original, la o reuniune cu presa de fata:
    "Lumea de azi are 6.8 miliarde de oameni ... număr ce va ajunge pană la aproximativ 9 miliarde. Acum,dacă facem o treaba foarte bună cu noile vaccinuri, cu serviciile medicale, cu serviciile de sănătate reproductivă, am putea, cel mai probabil, să reducem acest număr cu 10 sau 15%. "
 Deci, ce inseamna urmatoarea afirmatie a lui Bill Gates "daca facem o treaba foarte buna cu noile vaccinuri, cu serviciile medicale, cu serviciile de sanatate reproductiva, am putea, cel mai probabil, sa reducem aceste numere cu 10 sau 15%? "

Cum pot fi utilizate vaccinurile in asa fel incat sa duca la reducerea populatiei lumii?
 In cazul in care vaccinurile sunt utilizate in scopul reducerii populatiei, Exista doar trei moduri reale in care vaccinurile ar putea fi, teoretic, "eficiente" in reducerea populatiei globului:
     1) Ar putea ucide oamenii incet, intr-un mod care trece neobservat, efectele aparand poate peste 10 - 30 de ani, prin accelerarea unor boli degenerative.

     2) S-ar putea reduce fertilitatea si, prin urmare, rata natalitatii in intreaga lume ar scadea, reducand astfel populatia lumii pentru mai multe generatii succesive. Aceasta metoda prin care e provocata "moartea lenta" ar putea parea mai acceptabila pentru oamenii de stiinta care doresc sa vada populatia mondiala in scadere, dar nu au destul curaj sa ucida oamenii direct, prin... medicina conventionala. Exista deja dovezi ca vaccinurile pot provoca avorturi spontane.
     3) Vaccinurile ar putea creste rata de deces in cazul unei viitoare pandemii. Teoretic, eforturile de vaccinare pe scara larga ar putea fi urmate de o... eliberare deliberata a unei tulpini de gripa extrem de virulenta, cu o rată de mortalitate ridicata. Aceasta abordare a vaccinurilor ca "arme biologice"ar putea duce la uciderea a milioane de oameni al caror sistem imunitar a slabit ca urmare a vaccinarilor anterioare!!!
     Poate ca nu intamplator, Fundatia Bill si Melinda Gates a donat sute de milioane de dolari in programe de vaccinare destinate oamenilor din intreaga lume. Unul dintre aceste programe este destinat cercetarii si dezvoltarii de "vaccinuri activate de sudoare", care ar putea utiliza nano-materiale cu invelisuri speciale pentru a transmite vaccinurile in organismul uman... fara a utiliza injectiile.
     Mai interesant, fundatia sa a investit, de asemenea, milioane de dolari in tehnologii de sterilizare care au fost numite solutii de "castrare temporara".

Intoleranța la lactoză

Un material BBC explică ce este intoleranța la lactoză și ce înseamnă lactaza. 70% din populație este intolerantă la lactoză. În viitor, la...