Lista mea de bloguri

marți, 14 ianuarie 2014

Mancaruri mai gustoase

Avocado pentru bebelusi !


O reteta pentru bebelusi, piure de avocado cu iaurt si carnita de pui. Reteta e ideala dupa 7 luni, din cauza carnitei de pui si a iaurtului, pentru ca avocado poate fi servit inca de la inceputul diversificarii. De altfel, nutritionistii pediatri americani il recomanda chiar pentru inceputul diversificarii, in locul cerealelor, insa personal nu l-am introdus decat dupa 6 luni.

Vezi si 
  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  5. Destinatii uimitoare pe glob

  6. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  7. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  8. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  9. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  10. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  11. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  12. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  13. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  14. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  15. Fii propriul tău nutriționist

  16. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  17. Slăbești daca esti motivat

  18. Serbet de ciocolata

  19. Set medical Covid necesar acasă

  20. Medicament retras - folosit în diabet

  21. Brexit-ul - Spaima Europei

  22. Virusul Misterios

  23. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  24. Sistemele solare - apă caldă

  25. Economisirea energiei electrice

  26.  Hoțul de cărți

  27. Aparitia starii de insolventa

  28. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  29. Microbii din organismul uman

  30. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  31. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  32. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  33. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil



De ce avocado pentru bebelusi? In primul rand pentru ca este un aliment foarte complex, care contine “grasimi bune”, ce ajuta la dezvoltarea fizica si cerebrala a bebelusului si in al doilea rand pentru ca este un aliment foarte bine tolerat de bebei datorita texturii cremoase. In caz ca nu stiati, avocado este considerat unul dintre alimentele perfecte, intrucat contine toate elementele nutritive de care are nevoie o persoana pentru a supravietui.
Pentru mamicile care sunt ingrijorate de continutul crescut de calorii al avocado-ului, e bine de stiut ca desi un fruct de avocado are in jur de 300 de calorii si 30 gr de grasime, este vorba de grasimi monosaturate, care scad nivelul colesterolului “rau” si protejeaza inima de bolile cardiovasculare. Avocado este si foarte bogat in fibre, deci recomandat pentru reglarea tranzitului intestinal, care poate fi problematic la unii bebelusi. Daca inca aveti dubii, intrebati pediatrul sau nutritionistul care se ocupa de bebe inainte de a-i servi avocado. Acestea fiind spuse, sa trecem la mini-reteta noastra.
Ingrediente:
- un avocado mediu
- 3-4 linguri de iaurt (iaurtul pe care il serviti in mod normal bebelusului)
- 100 gr de piept de pui
Fierbem carnea de pui la steamer, apoi o trecem prin robotul de bucatarie. Curatam avocado, ii scoatem samburele si la fel, il trecem prin robot. Punem apoi iaurtul, lingura cu lingura, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, in functie de cum e obisnuit bebe sa manance. Pentru bebelusii care deja au dintisori si prefera bucatile mai mari, taiati carnea de pui marunt cu cutitul si pisati avocado cu furculita, nu e nevoie de robotul de bucatarie.
Cam asa arata piureul de avocado, pui si iaurt in forma lui finala. Bebele nostru il devoreaza de fiecare data si asta ma bucura foarte mult, mai ales ca nu e el cine stie ce gurmand (asta pentru ca INCA nu stie aprecia bucatele gatite de mamica lui .

Dintre toate retetele de bebelusi pe care le-am incercat pentru micutul meu, retetele cu spanac sunt de departe preferatele lui. Uimitor, mai ales ca eu personal m-am imprietenit cu spanacul in adolescenta. Reteta de piure de cartofi cu spanac si galbenus de ou este potrivita dupa 9 luni. Sa fiti mereu atente cu intoducerea spanacului, pentru ca e bogat in nitrati. Cu cat spanacul sta mai mult timp congelat, cu atat e mai plin de nitrati, asa ca folositi mereu spanac prospat pentru bebelus si e de preferat sa il introduceti dupa 8 luni.
Cum preparam spanacul pentru bebe? Alegem cateva frunze sanatoase, le rupem coditele si nervurile foarte mari. E de preferat insa sa nu alegeti frunze mari, care sunt de obicei mai lemnoase. Spalati bine spanacul, in 2-3 ape, frunza cu frunza. Apoi opariti-l in apa cu sare, lasati-l sa se scurga intr-o spumiera, treceti-l pe sub jet de apa si abia apoi il puteti folosi la piure. Nu adaugati in piure apa in care a fiert spanacul! Ce m-a invatat domnul doctor va spun si eu, sa nu credeti ca fac pe nutritionista infantila  )
Galbenusul de ou este foarte bun pentru bebe pentru ca este o sursa de proteina. Nu il asociez insa niciodata cu carnea. Ori e galbenus, ori e carne. In general, galbenusul se poate introduce in alimentatia bebelusului dupa 6 luni, mai ales daca bebe nu se impaca bine cu carnita. Unticul sau uleiul de masline se folosesc cu moderatie, pentru ca sunt grasimi, insa bebe are nevoie si de ele pentru a se dezvolta armonios. Asa ca, reteta, zic.
Ingrediente (pentru 2 portii):
- 100 gr de spanac oparit (cam 150-200 gr de spanac crud)
- 2 cartofi medii, fierti in steamer sau copti in ler
- o lingurita de unt
- 1 galbenus de ou
- lapte (cu care este obisnuit bebe: formula, de la san, de vaca etc)
Dupa ce ati oparit spanacul, ati fiert oul (cel putin 10-15 minute) si ati fiert cartofii (in coaja), cand sunt cartofii inca fierbinti ii pisati impreuna cu untul, apoi adaugati galbenusul de ou si spanacul iar la final, lapticul. Nu am dat o cantitate exacta pentru lapte, doar va dati seama ce consistenta trebuie sa aiba, in functie de ceea ce mananca bebe zi de zi. Daca folositi lapte praf, faceti o singura portie, nu se pastreaza bine la frigider.

Unii pediatrii recomanda introducerea laptelui de vaca numai dupa varsta de 1 an, altii sunt insa mai permisivi. De la 8 luni, la sfatul medicului, eu ii pun lui bebe lapte UHT slab in piureuri, chiar daca in rest bea formula. Nu a avut nici un fel de reactie adversa. Cam asa arata piureul si sincera sa fiu, nu e rau deloc nici pentru parinti 

Nu stiu daca va mai aduceti aminte, insa acum vreo 2 luni asa, am participat la unconcurs organizat de gustos.ro si Knorr, ideea era sa trimitem retete culinare interesante pentru dressing de salata. Am participat cu reteta mea de Salata cu dressing de susan si mac.
Ei bine, am castigat concursul respectiv si am primit drept premiu 5 boluri Villeroy & Boch pentru salata dar si noile dressinguri pentru salata de la Knorr. Asa ca, am inaugurat azi atat bolurile cat si dressingul Knorr cu o salata de paste cu sos tzatziki. I-as trimite o portie si Alinei de la gustos.ro (Alina care e o draguta), ca sa certifice ca mi-am meritat premiul :) )
Ingrediente:
- 300 gr de paste (la alegere, dupa preferinte, eu am folositi Fusili tricolori)
- 1/2 gogosar
- 1/2 ardei galben
- 200 gr de sunca presata
- o rosie
- 4 linguri de porumb
- 3 castraveti cornichon
- 1 morcov mic
- 100 ml de iaurt
- 1 pliculet Knorr Salad Dressing Tzatziki
Dressingurile pentru salata de la Knorr se folosesc usor: punem continutul plicului intr-un bol, turnam iaurtul, amestecam bine cu un tel sau cu furculita si gata sosul! Taiem toate ingredientele cubulete, mai putin morcovul, pe care il taiem bastonaste (julien) si rosia, pe care o taiem felii si o pastram pentru garnisit, nu o punem in salata. Amestecam ingredientele si turnam peste dressingul tzatziki.
Salata se serveste rece, se garniseste cu felii de rosii si frunze de busuioc sau orice alta verdeata. Trebuie sa o incercati, ca merita, zic! Numa’ buna de pranz pe caldura, ca e racoritoare sau pentru o cina rapida. Enjoy!


Cum să pregăteşti o shaorma gustoasă şi sănătoasă

Când vrei ceva sănătos, trebuie să prepari neapărat acasă, unde ingredientele puse sunt sub controlul tău. Pentru shaorma, cheia este lipia. Pentru a prepara o lipie sănătoasă, foloseşte o cană de făină de grâu integrală, o treime de cană cu apă, un sfert de linguriţă de sare, puţin ulei.


Sosuri preparate în casă Pentru umplutură există mai multe variante. Sfatul nostru este să se folosească carne macră, făcută pe grătar, iar sosurile să fie cât mai naturale. Cine nu vrea carne, aceasta se poate înlocui fără probleme cu ciuperci pleurotus. Acestea se fierb câteva minute în apă, se scurg, se taie felii şi se pun în shaorma. Ca sosuri, alege variantele cât mai sănătoase, în loc de maioneză clasică de usturoi, foloseşte maioneză de avocado. Ai nevoie de un fruct de avocado, 1 linguriţă de muştar, ulei şi zeamă de lămâie. Se poate pune şi un praf de sare, de preferat fără iod. Toate ingredientele se pot pasa la blender manual sau se pot amesteca bine cu o lingură de lemn. Rapid, gustos şi sănătos. Sosul de roşii se poate face cu 4-5 roşii coapte, 2 linguri de ulei de măsline, 2-3 căţei de usturoi, sare, piper, maghiran, busuioc, oregano şi cimbru. Se amestecă bine toate ingredientele şi se foloseşte ca sos de roşii pentru shaorma.

Citeste mai mult: adev.ro/p7blbe


Chiar daca esti un bucatar incepator, asta nu inseamna ca nu poti avea cateva trucuri care sa iti faca musafirii sa exclame de uimire atunci cand gusta din preparatele tale. Iata ce te invatam noi:

Suc de lamaie
Poate da o aroma excelenta mancarii si e un truc vechi pentru multe retete. Il poti folosi pe fripturi, in salate in loc de otet si chiar in aluaturi de prajituri. Un secret ar fi sa adaugi suc de lamaie in sosul pentru paste – ii va da o aroma speciala!

Sare
De regula, incercam sa folosim cat mai putina sare, din motive de sanatate. Dar, deseori, sarea e cea care aduce la “suprafata” aroma mancarurilor. Ai grija – daca pregatesti legume sau paste, adauga sare in apa in care fierb. Pentru carne, insa, adauga sarea fie inainte, fie dupa ce ai terminat de gatit. Altfel, carnea se va intari.

Zahar
Exista un motiv bun pentru care foarte multe retete cer si zahar – aduce o aroma aparte. Pana si painea facuta in casa trebuie sa aiba putin zahar, pentru a ii da drojdiei o aroma buna. Incearca sa adaugi un pic de zahar sosului de rosii pentru paste – vei simti diferenta!

Ierburi
Desigur, condimentele stim cum sa le folosim, dar nu cumva folosim aceleasi ierburi de fiecare data cand gatim? Patrunjelul e ales cel mai des, dar de ce nu incerci sa adaugi ghimbir sau lemongrass? Poti adauga oregano data viitoare cand faci salata si, eventual, poti pune si cateva frunze de busuioc. Vei fi surprins de rezutlat.

Grasimi
Oricat ne-am feri de ele, graismile sunt cele care poarta aromele unui preparat. Un pic de ulei sau unt poate schimba aroma unui fel de mancare – sa nu mai vorbim despre smantana! Prajeste puiul in unt in loc de ulei – vei vedea ca va avea un gust mai bun!

Retetele culinare din zona Provance, Franta, au o savoare aparte, datorita legumelor proaspete, mirodeniilor si uleiului extra-virgin de masline. Ratatouille este o reteta foarte populara nu doar in Franta ci si in restul lumii, iar pentru ca am insistat sa mancam un ratatouille sanatos, l-am gatit cu ingredientele Vreau Bio
Desi este o adevarata disputa intre bucatari referitor la modul de preparare al retetei clasice de Ratatouille, toata lumea e de acord ca ingredientele principale ar trebui sa fie vinetele, dovleceii, rosiile, ardeii grasi, usturoiul, ierburile aromate si uleiul e masline. In afara de legume, puteti lua toate cele necesare de pe vreaubio.ro
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- 3 dovlecei medii (eu am folosit 2 mici si 1 mare)
- 2 ardei grasi (pentru un plus de culoare, folositi 1 galben si 1 rosu)
- ulei extra-virgin de masline
- o cutie de rosii decojite
- o lingura de zahar din trestie
leustean
- ierburi provensale
- busuioc proaspat sau uscat
- o lingura de otet
- 3 catei de usturoi
- sare si piper

Spalam bine legumele si apoi le pregatim pentru sotat: taiem capetele vinetelor si ale dovleceilor, taiem fiecare vanata in 4 felii, pe lung, apoi fiecare felie in jumatate, tot pe lung si apoi taiem vanata in bucati groase, cam de 1 cm. Taiem dovleceii felii de 1 cm, apoi ficare felie in jumatate sau in 4, in functie de cat de mare e felia. Ideea e ca legumele sa fie taiate, pe cat posibil, la aceleasi dimensiuni. Urmeaza pregatirea ardeilor, pe care ii curatam de coaja, apoi ii taiem pe fiecare in 3 parti, le scoatem cotorul, nervurile si samburii si ii taiem in felii de dimensiunea celor de vinete si dovlecei. Punem pe foc o tigaie mare, cu fund dublu, si cand e bine incinsa adaugam 2 linguri de ulei de masline si incepem gatirea propriu-zisa a Ratatouille-ului.

Sotam vinetele, pe ambele parti, pana cand sunt rumenite, fara a fi foarte moi, cam 5-6 minute. Scoatem vinetele din tava, le punem intr-un castron adanc, le saram si piperam. Sotam apoi si dovleceii, in aceeasi maniera, in 2 linguri de ulei de masline, 5-6 minute, pana sunt aurii. Ii scoatem peste vinete, saram si pieperam (cu moderatie). Procedam exact la fel si cu ardeii. Urmeaza sa sotam ceapa, pe care o taiem julienne. Dupa 5 minute punem si usturoiul pisat, le sotam putin impreuna.

Pentru prepararea sosului, punem peste ceapa zaharul, apoi otetul si stingem sosul cu rosiile din conserva. Condimentam dupa gust cu sare, piper, leustean, ierburi provensale si busuioc proaspat. Amestecam bine sosul, apoi punem din nou legumele in tigaie (vinetele, dovleceii si ardeii), amestecam bine si lasam mancarea la foc iute alte 7-8 minute. Ideea e ca legumele sa ramane mai degraba crocante (de aceea nu se curata de coaja) decat sa facem un terci de Ratatouille.

Ratatouille poate fi servita pe post de garnitura, alaturi de gratar sau ca si fel principal, alaturi de orez sau bagheta. Noi l-am servit simplu, fara fainoase si fara carne, pentru a ne bucura din plin de aromele condimentelor si a legumelor proaspete de vara.


Salata cu fasole uscata

Mod de preparare
Pt aceasta salata, eu folosesc fasole de la conserva. Asadar, pun fasolea in strecuratoare, o spal si o pun intr-un bol. Curat jumatatea de castravete, o tai bucatele si o pun peste fasole.


La fel ca si cu castravetele, curat si tai ardeiul si il pun peste fasole.Ceapa o curat, o tai solzi si o pun peste legumele de mai sus.


Deasupra legumelor pun oregano, piper, sare, uleiul de masline si zeama de lamaie. bine si o las 10-15 minute, ca sa se imbine gusturile.


Salata de morcovi cu migdale

este un preparat si foarte gustos, pe care il poti face cand vrei ceva bun sau ca un aperitiv. Ingredientele sunt simple, iar combinatia acestora este de efect. Preparatul este potrivit si pentru vegetarieni.

  • 4 rasi;
  • 1 mar, decojit, ras;
  • 1 lingura suc de lamaie ;
  • 2 linguri miere;
  • 1/4 cana migdale fulgi;
  • sare si piper dupa .


Cum se prepara salata de morcovi


Pune intr-un castron morcovii, marul, sucul de lamaie, mierea, migdalele. Adauga sare si piper dupa gust . Amesteca bine, pentru omogenizare. Da salata la frigider inainte de a servi. Poti adauga si putina verdeata, pentru un plus de culoare.

Cartofii cu oregano constituie un preparat satios si foarte gustos, pe care il poti pregati intr-o dimineata de weekend. Pentru a face cartofi cu oregano au nevoie de numai cateva ingrediente simple. Poti sa pregatesti asa ceva cand vrei sa-i faci o surpriza persoanei iubite cu micul dejun servit la pat.

Ingrediente pentru cartofi cu oregano
 

  • cartof
  • 1 ou
  • 1 crenguta de oregano proaspat
  • 1/2 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper negru.
     

Cum se prepara cartofii cu oregano
 

Pune oul intr-o cratita si apoi toarna apa cat sa-l acoperi. Lasa-l la fiert pana cand da in clocot. Ia oala de pe foc si lasa-o sa stea 10 minute pentru ca oul sa continue sa se faca. Scoate-l apoi, decojeste-l si taie-l in jumatate.

Curata cartofii de coaja, spala-i bine si taie-i in bucati de tip creasta . Stropeste-i cu ulei de masline, presara sare si piper, apoi da-i la cuptor 20 de minute la 220 grade Celsius.


Salata de cartofi si telina

salata de cartofi este un preparat clasic, pe care il poti face indiferent de ocazie. Fa o compozitie cu telina , oua si ceapa si apoi pune salata la frigider. 

Ingrediente pentru salata de cartofi si telina
 5 cartofi

  • 3 oua
  • 1 cana telina taiata
  • ½ cana ceapa taiata
  • ½ cana ridiche murata
  • ¼ lingurita sare aromata cu usturoi
  • ¼ sare aromata cu telina
  • 1 lingura mustar
  • ¼ cana maioneza
  • piper negru macinat.
     

Cum se prepara salata de cartofi si telina
 Pune o oala de apa la fiert si apoi adauga cartofii. Lasa-i sa se fiarba cam 15 minute, astfel incat sa fie bine fierti, dar fara sa se fi inmuiat. Acestia trebuie sa fie suficient de fermi pentru a putea fi taiati cubulete. Scurge-i, lasa-i sa se raceasca si apoi taie-i. 


Fierbe apoi ouale tari, decojeste-le si feliaza-le.

Pune intr-un castron de salata bucatelele de cartofi, ouale, telina, ceapa, ridichea, sarea, mustarul, maioneza si piperul. Amesteca bine, apoi pune salata la frigider pana cand o vei servi.

http://www.egustos.com/ce-poti-face/5/




Din cele mai bune ferme de lactate din America la frigider și familie, facem brânză delicioasă - pentru că știm că-ți place atât de mult ca și noi. Găsiți doar brânza potrivită în colecția noastră Naturals cu atenție și arătați-vă rețetele brânzei pe care o merită. 

Gratar alb pui de pui

  • Gatiti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, omitand sarea.
  • Între timp, combinați brânzeturile; pus deoparte. Se topește 2 linguri. untul în cratiță mare la căldură scăzută. Adăugați ardei și usturoi; gătiți 30 de secunde. Adăugați făină; gatiti si amestecati 2 minute. sau până când fierbinte și bubble. Treceți treptat în lapte. Se aduce la fierbere la foc mediu, amestecând constant; se fierbe la foc mic de la 3 la 5 minute. sau până când se îngroașă, amestecând constant. Scoateți din căldură. Adăugați amestec de brânză 1-1 / 2 cupe; se amestecă până se topește.
  • Scurgeți pastele. Adăugați la sos de brânză; amesteca bine. Întindeți în 1-1 / 2-qt. caserolă pulverizată cu spray de gătit; top cu amestecul de brânză rămasă. Se topește untul rămas în tigaie la foc mediu. Adăugați fâșii de pâine; gatiti si amestecati 1-2 minute. sau până când se toastă ușor. Presărați peste amestecul de brânză.
  • Coaceți 20 de minute. sau până când se încălzește.
http://www.kraftrecipes.com/kraftcheese/kraft-natural-cheese.aspx?cm_mmc=Social-_-Facebook-_-CRM-_-Organic

Dacă sunteți în căutarea unei noi ocazii pentru a vă toasta fabulosul sine, avem câteva persoane care trebuie să vă facă fericite - și sănătoase. Alegeți o băutură pe zi sau mai puțin pentru a profita de cele mai multe beneficii. Salut!
Lupta împotriva bolilor de inimă Un pahar de vin de zi cu zi poate crește nivelul sângelui de acizi grași omega-3, combătând inflamația, potrivit unui raport recent din Jurnalul American de Nutriție Clinică. Traducere? Artere mai sanatoase pentru tine.
Boostați-vă oasele Aveți o băutură acum, scăzând riscul de fractură de șold mai târziu cu până la 20%. Oamenii de stiinta suspecteaza ca efectul se datoreaza faptului ca alcoolul creste estrogenul si alti hormoni importanti pentru oase puternice.
Protejați-vă ficatul Oamenii care beau un pahar de vin în mod regulat au jumătate din riscul de a dezvolta boală hepatică grasă în comparație cu cei care fac tectonina, spun cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego. Numai vino pare să funcționeze, totuși: Cei care au avut cantități egale de bere sau băuturi alcoolice, de fapt, au crescut șansele lor de boală de mai mult de patru ori.
Pierderea diabetului zaharat Scaderea voinței pe care o alegeți poate îmbunătăți sensibilitatea organismului dumneavoastră la insulină, potrivit unui nou studiu din Diabetologia. Cu cat organismul raspunde mai eficient la acest hormon, cu atat mai putine sanse de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

https://www.parenting.com/article/4-health-benefits-of-wine











joi, 5 decembrie 2013

Hrana vie

Corpul nostru este un sistem energetic. Organele sunt ansambluri de celule cu tipare vibraţionale identice. Celulele au atât o similitudine histologică, cât şi aceeaşi frecvenţă energetică. Homeostaza le menţine împreună. Perturbarea energiei celulare este ceea ce numim boală.

„Omul nu moare, ci se omoară.” Seneca

Plămânii purifică sângele. În acest veritabil crematoriu sunt arse toate toxinele şi impurităţile pe care sângele le adună din tot organismul (eliminând bioxidul de carbon şi furnizându-i oxigenul de care are nevoie). Este deci evidentă importanţa respiraţiei lente, profunde şi ample.

Actualmente, noi suntem sclavii propriilor noastre papile gustative. Nu mâncăm alimentele de care are nevoie cu adevărat organismul nostru, ci pe acelea pe care ni le cere gustul nostru. De aceea mâncăm acum mâncăruri foarte „gustoase”, care defapt ne năclăiesc corpul, umplându-ne de impurităţi şi adăugând greutate. Dacă vrem să fim viguroşi, vii, plini de energie, mereu în formă, trebuie să mâncăm mâncare vie.

Vezi si 
  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  5. Destinatii uimitoare pe glob

  6. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  7. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  8. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  9. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  10. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  11. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  12. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  13. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  14. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  15. Fii propriul tău nutriționist

  16. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  17. Slăbești daca esti motivat

  18. Serbet de ciocolata

  19. Set medical Covid necesar acasă

  20. Medicament retras - folosit în diabet

  21. Brexit-ul - Spaima Europei

  22. Virusul Misterios

  23. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  24. Sistemele solare - apă caldă

  25. Economisirea energiei electrice

  26.  Hoțul de cărți

  27. Aparitia starii de insolventa

  28. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  29. Microbii din organismul uman

  30. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  31. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  32. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  33. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil


Comparându-ne cu animalele care trăiesc în mijlocul naturii, ne-am putea întreba dacă am văzut animale obeze, ştirbe, surde şi cu ochelari, cu stimulatoare cardiace sau care să moară de atac de cord, cancer, diabet?

În majoritatea cazurilor, carnivorele nu mănâncă alte carnivore, iar de la ierbivore mănâncă prima dată intestinele, pline cu vegetale, bogate în apă, apoi le beau sângele, după care mănâncă organele bogate în apă şi la sfârşit, dacă nu sunt sătule, carne din muşchi.

Despre băutul apei

Dacă avem bănuieli în ceea ce priveşte calitatea apei potabile, sau dacă ea are un gust neplăcut, este bine să o expunem la lumină sau, cel mai bine, la soare după ce în prealabil am adăugat în ea o linguriţă de pudră de argilă ori o lingură de suc de lămâie. Câteva ore mai târziu vom avea la dispoziţie o apă care nu e cu nimic mai prejos decât oricare alta foarte bună.

Foarte important: este periculos să beţi apă imediat după masă, deoarece apa diluează sucurile digestive care descompun mâncărurile în stomac. Astfel, apa băută în timpul mesei sau imediat după aceea, împiedică digestia corectă a alimentelor şi dereglează cele 3 cicluri ale corpului nostru. Rezultatul va fi un mare consum energetic din partea acestuia pentru a restabili situaţia.





Prin preparare termica unele alimente isi pierd o parte din proprietatile nutritive, bucataria fara foc fiind o metoda terapeutica naturista

Daca ne axam pe alimentatia fara foc vom beneficia de toate vitaminele si substantele nutritive din alimente, iar organismul va avea parte de o adevarata cura de detoxifiere.

Unii dintre noi apeleaza la aceasta dieta in mod permanent, folosind-o ca pe un stil de viata, in timp ce altii o adopta ocazional, atunci cand simt nevoia sa se hraneasca naturist.

Ce gatesti fara foc?

Iata care sunt alimentele pe care se bazeaza alimentatia fara foc: rosii, castraveti, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, varza, sfecla, salata verde, conopida, ardei, ceapa, usturoi, iaurt, miere, fructe, cereale intregi, seminte sau germeni de legume sau cereale. In cadrul alimentatiei fara foc sunt permise si lactatele, iar in diverse preparate se poate folosi cate un galbenus de ou crud sau un ou de prepelita intreg. Dintre uleiuri, sunt recomandate cel presat la rece si cel de masline. Daca nu poti renunta in totalitate la paine, ai voie sa consumi, dar cu masura, paine graham, de secara sau de seminte, in nicin caz paine din faina alba. Legumele si fructele mentionate mai sus pot fi consumate ca atare, in stare proaspata sau in diverse salate, in supe sau sub forma de suc. Pentru ca nu sunt supuse unui tratament termic, iar eventualele bacterii nu pot fi distruse, alimentele trebuie sa fie foarte proaspete, foarte bine spalate si pastrate in conditii igienice deosebite.


Adeptii hranei vii afirma ca acest mod de alimentatie da rezultate miraculoase chiar si in cazul bolilor celor mai grave, precum cancerul si diabetul, cu conditia sa respecte cu strictete regimul si sa nu renunte niciodata la el. Gatitul fara foc ajuta si la prevenirea diverselor afectiuni, la intarirea sistemului imunitar si la pastrarea tonusului fizic si psihic. Nutritionistii recomanda hrana vie pentru ca aceasta este mai usor digerata de organism, datorita complexului de enzime care se regaseste in alimentele care o compun. Totodata, specialistii ne recomanda sa renuntam la sare si la otet (fiind permis numai cel de mere, dar cu masura), la preparatele din faina alba, la zahar si la grasimi animale.

Cum preparam hrana vie?
Ciorbele si supele se consuma reci, zeama fiind preparata din sucuri de legume, suc de tarate sau lactate precum iaurt, sana sau lapte batut. Ciorbele se acresc cu bors, zeama de varza sau suc de lamaie. Bucataria fara foc nu cuprinde numai salate, supe sau ciorbe, ci poti gati si piureuri de fructe sau de legume, creme, sosuri sau deserturi.

Ciuperci umplute

Ingrediente: 500 de grame de ciuperci mari si foarte proaspete, o telina, doi morcovi, un pahar de iaurt mare, doi catei de usturoi, mararsi foarte putina sare.
Preparare: Ciupercile se spala foarte bine, usturoiul se toaca si se amesteca cu iaurtul. Morcovii si telina se taie marunt, apoi se amesteca cu coditele ciupercilor tocate si ele si cu sosul de iaurt. Cu pasta astfel obtinuta se umplu palariile ciupercilor.

Crema de branza cu rosii si ceapa verde

Ingrediente: 500 de grame de branza de vaci, doua rosii mari, 6-7 fire de ceapa verde, o legatura de marar si foarte putina sare.
Preparare: rosiile si ceapa se taie in cubulete mici, mararul se toaca si apoi se amesteca cu branza de vaci pana se obtine o pasta omogena. Se serveste alaturi de salata verde.

O idee de meniu

Dimineata: un pahar cu suc de mere sau de morcov, fructe uscate – smochine, curmale, prune, caise sau nuci, fructe proaspete sau o cana de ceai verde indulcit cu miere.

Pranz: ciorba de spanac si loboda. Ingrediente: o telina si doi morcovi rasi, loboda, spanac, peste care se toarna apa fiarta. Dupa ce se raceste se adauga iaurt si suc proaspat de lamaie
Seara: o salata de cruditati cu ingrediente la alegere – morcovi, mar, telina, sfecla, ceapa, rosii, castraveti, varza sau un sos de usturoi cu lamaie, iaurt si verdeturi (marar, patrunjel, busuioc) sau o ceasca de ceai de menta sau de catina cu o lingurita de miere.

Intoleranța la lactoză

Un material BBC explică ce este intoleranța la lactoză și ce înseamnă lactaza. 70% din populație este intolerantă la lactoză. În viitor, la...