Lista mea de bloguri

duminică, 24 iunie 2012

Nucile, lintea si ovazul - impotriva colesterolului

Nucile, lintea si ovazul, noile arme impotriva colesterolului

 
Probleme cu colesterolul? Nu renuntand la grasimi, ci incluzand cat mai multe nuci, linte si fulgi de ovaz in alimentatia zilnica il putem tine sub control, ne informeaza specialistii canadieni.
Un nivel crescut de colesterol rau in sange (LDL) ne poate afecta grav sanatatea insa, spun cercetatorii, daca avem grijacum mancam putem inlatura pericolul. 

Ce să mai citim? 

Virusul Misterios

Europa este o "cum ar fi pe care am moștenit-o"

Măsuri de maximă protecție

Sheme Electronice

Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

Planet REBOOT

Fii propriu tău nutriționist  

Coloniile de pe planeta Marte ar putea deveni realitate



Ei au observat ca nivelul acestuia scade mai degraba daca mancam alimentele precum nuci sau cereale (indeosebi fulgi de ovaz si linte), decat daca renuntam complet la grasimile saturate despre care se spune ca sunt cele mai periculoase.
Potrivit oamenilor de stiinta, 6 luni de dieta sanatoasa pot reduce colesterolul rau din sange cu 13 procente. Iar daca ne schimbam complet stilul de viata, putem reduce riscul de boli cardiovasculare cu alte 11 procente. 

Retineti ca orice leguma sau fruct, consumat in cantitati suficiente, ne poate imbunanati sanatatea. Vegetalele, nu doar ovazul, lintea sau nucile, sunt importante pentru buna functionare nu doar a digestiei, ci si a circulatiei, intrucat impiedica depunerile de pe peretii arterelor.

"Printr-un consum de vegetale, arterele vor fi ferite multa vreme de depunerile de colesterol", dupa cum sustine dr. Dan Gaita, medic primar cardiolog, explicand mai departe ca fibrele din legume echilibreaza raportul dintre colesterolul bun si cel rau din organsim. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Intoleranța la lactoză

Un material BBC explică ce este intoleranța la lactoză și ce înseamnă lactaza. 70% din populație este intolerantă la lactoză. În viitor, la...