Pîinea albà este cauza infarctului de mai tîrziu si a pietrelor la fiere !
Hrana vechilor soldati romani se constituia din boabe de
grîu. Fiecare soldat primea zilnic o ratie de gràunte pe care le purta într-un
buzunar; în timpul mersurilor nesfîrsite aceste boabe erau mestecate încet si
bine. Dacà soldatul era brusc trimis în luptà, se afla într-o stare foarte bunà
si era de neîntrecut în rezistentà fizicà .
Pe lîngà apà nu mai primeau nimic demn de mentionat, altfel
scriitorii romani ar fi mentionat acest lucru .
Hrànirea era làsatà în seama cerealelor . Vezi si Medica - Hrana Vie
Din aceastà relatare recunoastem cà grîul este un aliment
complet, adicà se poate trài numai cu el. Din acest aliment minune se produce
astàzi fàina albà si se coace pîinea albà . Oare se crede cà astfel se mai
poate îmbunàtàti darul complet al naturii ?
Sà vedem cît mai valoreazà; toti componentii valorosi se
aflà în tàrîte si nu în germeni. Partea interioarà din care se face fàina albà
contine numai amidon; acesta produce un lipici bun, dar sub formà de aliment
însealà si jefuieste corpul, sîngele este acidizat, organele sînt intoxicate .
Nu-i de mirare cà germenii bolilor pot "prinde
ràdàcini" în acest sol .
De cele mai multe ori fàina albà este si devalorizatà .
Acestei otràvi i se mai adaugà toxine conservante .
Cînd se mai si coace, lucru ce presupune o bunà cantitate de
sare, iar temperatura înaltà mai distruge si ultimile valori, produsul este
numit PIINEA ALBA, un aliment privilegiat pentru OM, spre deosebire de tàrîte
si germeni care în cea mai mare parte se folosesc ca hranà pentru animale .
Cine mànîncà regulat asemenea pîine sau alte produse din
fàina albà sà includà imediat în pret si cheltuielile cu dentistul si ceilalti
medici .
Este într-adevàr o pîine scumpà si o plàcere scumpà, o
înselàciune realà .
Pîinea albà este recomandatà în mod special în regimul
alimentar al bolnavilor si bàtrînilor; de cele mai multe ori sub formà de
pesmeti pentru cà atunci este mai usor de digerat .
In sanatorii si spitale este de asemenea mult folosità pe
lîngà pîinea albà si cea intermediarà, care este la fel de periculoasà .
Un morar mi-a spus cà si pîinea intermediarà este
devalorizatà, nemaigàsindu-se nici urmà de tàrîte sau germeni .
Tàranii nu stiu cà mànîncà pîine devalorizatà si cel mai bun
lucru îl dau la porci .
Omul îsi creste si hràneste doar propria boalà .
Cu cîtiva ani în urmà, poporul elvetian a cerut ieftinirea
pîinii albe si scumpirea celei negre. Deci pîinea integralà era refuzatà .
Unde ràmîneau informàrile necesare ?
Pentru cà pîinea albà are garantie nelinitatà, profitorii au
avut grijà sà facà o suficientà propagandà .
Urmàtorul procedeu aminteste de o farsà a prostànacilor; se
stie cà cerealele contin foarte multe vitamine, mai ales vitamina B, care este
de neînlocuit pentru nervi. Iar acum pentru a produce pîinea albà si fàina albà
i se cere morarului sà scoatà toate vitaminele odatà cu tàrîtele si germenii
din fàinà. Unii brutari si-au dat seama de aceastà devalorizare si cer
morarilor sà întroducà vitamine artificiale si minerale. Astfel apare pîinea
îmbunàtàtità (concentratà). Sunà foarte ademenitor, dar din pàcate crima care
se comite prin devalorizarea fàinii nu mai poate fi recuperatà nici màcar
atunci cînd se adaugà circa 30 de sàruri nutritive cum este calciul, etc; càci
toate aceste substante sînt sintetice sau anorganice, fàrà enzime si fàrà
viatà, astfel cà organele nu se vor împàca niciodatà cu ele. Acest fapt îl
confirmà constant cercetàrile fàcute pe submarinele americane în timpul celui
de-al doilea ràzboi mondial, pentru cà oamenii se îmbolnàveau de scorbut, si nu
au mai putut vindeca prin vitamine artificiale ci numai prin alimente bogate în
vitamine naturale .
Pîinea neagrà sau integralà este mai sànàtoasà decît cea
albà, dar nu poate fi totusi consideratà drept un aliment complet. Dat fiind cà
prin coacere se distrug toate enzimele, face parte din categoria alimentelor
fierte .
Cei bolnavi de reumatism si arterità ar trebui sà evite
pîinea în general la fel ca si oamenii corpolenti .
In antichitate, evreii fàceau singura pîine integralà
sànàtoasà,întinzînd aluatul la soare pentru a se usca .
De ce sà nu ajungà si brutarii nostri la ideea de a face o
astfel de pîine ?
O vor face cînd o vor solicita consumatorii .
Un specialist se exterioriza spunînd cà oamenii mai bine
situati si medicii consumà mai multà pîine neagrà decît tocmai bolnavii, sàracii
si lamesele populare. Dupà cum am mentionat mai înainte, pîinea albà este cauza
infarctului de mai tîrziu si a pietrelor la fiere càci surplusul de hidrati de
carbon se transformà în gràsime si deci în colesterol, care dupà cum se stie,
duce la sclerozarea arterelor. Pietrele la rinichi se compun în principal din
colesterol .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu