Lista mea de bloguri

marți, 22 mai 2012

Gimnastica pentru copii - Jocul cu cercul

Gimnastica cu mama si copilul

Venirea pe lume a copilului tau ti-a schimbat, oricum, tot universul. Dar, pe masura ce timpul a trecut, ai invatat sa-ti adaptezi stilul de viata alaturi de pustiul tau. Ce spui? A venit momentul sa faceti si fitness impreuna?
Rar gasesti un program de gimnastica potri­vit atat pentru ne­voi­le tale, de intre­tinere, tonifiere sau pierderea greutatii, cat si pentru cele ale co­pilului. Noi am gasit aceasta combinatie la Centrul de Diagnostic si Tratament “Victor Babes”.
Practicarea acestor exercitii creeaza la copii o motricitate generala buna. Ei vor fi edu­cati sa execute miscari pe diferite segmente de muschi sau miscari libere, cu amplitudine. Adap­tarea acestor exercitii poate contribui la corectarea anumitor deficiente fizice.









Jocul cu cercul. Si mama si copilul stau in pozitie departat, fata in fata, cu mainile pe cerc. Prima miscare este de ducere a cercului spre sol. In timpul 2 se va face extensia trunchiului copilului, cu aducerea cercului spre sol. In acelasi timp, mama va face fandare inainte, urmand cercul cu bratele. 2 serii a cate 20 de repetari. Un exercitiu util pentru spate si brate.
Rasucirea trunchiului. Si mama si copilul stau cu picioarele departate si mainile tinand cercul la spate (fiecare cu cercul lui). Prima miscare consta in rasucirea trunchiului spre dreapta, iar a doua va aduce revenirea trun­chiului in pozitia initiala. Se repeta exercitiul pentru ambele parti.







Jocul cu mingea. In doar 3 minute, vei avea brate mai frumoase, iar pustiul tau va fi foarte incantat. Stand departat, fata in fata, prindeti mingea. Prima miscare e de ridicare a mingii deasupra capului copilului, la a doua miscare se coboara mingea.


Forta in brate. In pozitie asezat, cu picioarele departate. Mama: genunchii indoiti; copilul: picioarele intinse; mainile: palma in palma. Exercitiul consta in opunerea fortei bratelor, alternand presiunea. Mama va executa exercitiul cu intensitate redusa; durata totala: 2 minute.
Stretching distractiv. In pozitie asezat, fata in fata, apucat de maini, cu un picior intins si celalalt indoit. Se face extensia trunchiului mamei, odata cu aplecarea copilului spre inainte, apoi aceeasi miscare in sens invers. 2 serii a cate 10 repetari.
Transfer de greutate. Asezat cu picioarele intinse, cu bratele sus, mama apuca incheietura mainii copilului. Copilul sta cu picioarele indoite. Miscarea 1: extensia trunchiului copilului odata cu aplecarea mamei inainte. La miscarea 2 se revine.
Kinetoterapeut: Rodica Sima, Departamentul de Recuperare Fizica
Profesor de gimnastica: Elena-Alina Niculae, Departamentul de Cultura Fizica 8
Foto: Octav Nitu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Intoleranța la lactoză

Un material BBC explică ce este intoleranța la lactoză și ce înseamnă lactaza. 70% din populație este intolerantă la lactoză. În viitor, la...